Tu máte recept na krémovú pórovú polievku s mletým mäsom a šampiňónmi:
Potrebné suroviny:
- 2 stredné póry
- 200 g mletého mäsa (hovädzieho alebo bravčového)
- 200 g čerstvých šampiňónov
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 1/2 litra zeleninového vývaru
- 200 ml smotany na varenie
- 2 lyžice masla
- soľ a čierne korenie podľa chuti
Krémová pórová polievka s mletým mäsom a šampiňónmi
Postup:
- Póry očistite a nakrájajte na tenké kolieska. Cibuľu a cesnak jemne nasekajte.
- Na panvici rozohrejte maslo a opražte cibuľu a cesnak, až kým nezískajú zlatistú farbu.
- Pridajte mleté mäso a opražte ho dohneda.
- Pridajte nakrájané póry a šampiňóny a opražte ich spolu s mäsom približne 5 minút.
- V hrnci zohrejte zeleninový vývar a pridajte doňho zmes z panvice. Varíme asi 20 minút, kým sú zeleninové suroviny mäkké.
- Polievku rozmixujte tyčovým mixérom nahlado.
- Vlijeme smotanu na varenie a dobre premiešame. Podľa potreby dosolíme a okoreníme.
- Podávame teplú, prípadne posypanú nasekanou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!