Krémová pórová polievka s mletým mäsom a šampiňónmi

Tu máte recept na krémovú pórovú polievku s mletým mäsom a šampiňónmi:

Potrebné suroviny:

  • 2 stredné póry
  • 200 g mletého mäsa (hovädzieho alebo bravčového)
  • 200 g čerstvých šampiňónov
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 1/2 litra zeleninového vývaru
  • 200 ml smotany na varenie
  • 2 lyžice masla
  • soľ a čierne korenie podľa chuti

 

Krémová pórová polievka s mletým mäsom a šampiňónmi

Postup:

  1. Póry očistite a nakrájajte na tenké kolieska. Cibuľu a cesnak jemne nasekajte.
  2. Na panvici rozohrejte maslo a opražte cibuľu a cesnak, až kým nezískajú zlatistú farbu.
  3. Pridajte mleté mäso a opražte ho dohneda.
  4. Pridajte nakrájané póry a šampiňóny a opražte ich spolu s mäsom približne 5 minút.
  5. V hrnci zohrejte zeleninový vývar a pridajte doňho zmes z panvice. Varíme asi 20 minút, kým sú zeleninové suroviny mäkké.
  6. Polievku rozmixujte tyčovým mixérom nahlado.
  7. Vlijeme smotanu na varenie a dobre premiešame. Podľa potreby dosolíme a okoreníme.
  8. Podávame teplú, prípadne posypanú nasekanou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *