Kyslá fazuľová polievka s údeným mäsom

Polievka s údeným mäsom na všedný deň. Zahreje a k tomu je ešte aj zdravá.

Vy skúšajte aj našu jednoduchú fazuľovú polievku.

Kyslá fazuľová polievka s údeným mäsom

Recept na fazuľovú polievku s údeným mäsom │ Zuzana Machová

Kyslá fazuľová polievka s údeným mäsom je lahodná a sýta dobrotka, ideálna nielen na chladné dni. Tu je jednoduchý recept na túto výbornú polievku:

Suroviny:

  • 200 g kyslých fazúľ
  • 200 g údeného mäsa (napr. údená slanina alebo údené rebierka)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 zemiaky
  • 2 mrkvy
  • 1 paprika
  • 1 lyžica mletej sladkej papriky
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • olej na opraženie

Postup:

  1. Kyslé fazuľky dáme do vody, dáme zovrieť a potom varíme na miernom ohni asi 30 minút, alebo kým nie sú dostatočne mäkké.
  2. Medzitým si pripravíme zeleninu. Cibuľu, cesnak, zemiaky, mrkvu a papriku nakrájame na kocky.
  3. V hrnci rozohrejeme olej a opražíme na ňom cibuľu a cesnak, kým nie sú jemne zlatisté.
  4. Potom pridáme mletú sladkú papriku a opražíme ju spolu s cibuľou asi 1 minútu, aby sa uvoľnila jej chuť a aróma.
  5. Pridáme nakrájané zemiaky, papriku a mrkvu. Všetko dobre premiešame a podlejeme vývarom (alebo vodou) tak, aby všetka zelenina bola pokrytá.
  6. Polievku varíme na miernom ohni asi 15 – 20 minút, kým sa zemiaky a zelenina nevarí do mäkka.
  7. Medzitým si nakrájame údené mäso na tenké plátky.
  8. Po 15 – 20 minútach pridáme do polievky nakrájané údené mäso a kyslé fazuľky (spolu s vyvarom) a varíme ešte 10 minút.
  9. Osolíme a okoreníme podľa chuti.
  10. Hotovú kyslú fazuľovú polievku podávame s chlebom a môžeme ju ozdobiť napríklad kôprom alebo petržlenovou vňaťou.

Dúfam, že si váš obed s touto vynikajúcou polievkou vychutnáte!
Kamila Magálov vo videu vyššie pekne predviedla, že sa vie obracať v kuchyni. 🙂

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *