Chutná Vareška

Kyslá fazuľová polievka s údeným mäsom

Kyslá fazuľová polievka s údeným mäsom

Kyslá fazuľová polievka s údeným mäsom na všedný deň.

Na prípravu potrebujeme:

  • 1 balenie fazule
  • bobkový list
  • 300 gramov údeného mäsa (rebro, koleno, slanina)
  • 2 strúčky cesnaku
  • 1 téglik smotany na varenie alebo šľahanie
  • 3 lyžice hladkej múky
  • ocot

 

Postup: kyslá fazuľová polievka s údeným mäsom

Ako prvé si potrebujeme aspoň 2-3 hodinky vopred potrebujeme namočiť fazuľu. Ak viete už deň vopred čo budete variť a rozhodnete sa pre fazuľovú kyslú polievku s údeným, tak je dobré ju namočiť kľudne deň vopred večer na celú noc. Samozrejme, ju musíme pred namočením poriadne prebrať a prepláchnuť aby tam nebolo niečo, čo tam nepatrí.

Fazuľu namočíme tak, že ju zalejeme vodou a pridáme 2-3 bobkové listy. Fazuľu po namočení zlejeme do hrnca, aj s vodou a bobkovým listom. Dáme variť na oheň a pridáme údené mäsko nakrájané na malé kúsky a okoreníme. Varíme približne hodinu pokiaľ nám zmäkne fazuľa. Keď je všetko mäkké pridám ošúpaný a pretlačený cesnak.

Ak chceme polievku zahustiť (tento krok môžeme vynechať, ak vám nevadí redšia polievka), v miske si vymiešame smotanu s múkou a poriadne vymiešame, aby sa nám nespravili žiadne hrudky. Vlievame pomaly do polievky cez sitko a polievku celý čas miešame. Necháme zovrieť a môžeme odstaviť z ohňa. Ak máte radi kyslejšiu polievku, my si ešte na tanieri kvapneme kvapku octu. Dobrú chuť.
Vy skúšajte aj našu jednoduchú fazuľovú polievku.

 

[penci_recipe]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *