Kyslá fazuľová polievka s údeným mäsom
Kyslá fazuľová polievka s údeným mäsom na všedný deň.
Na prípravu potrebujeme:
- 1 balenie fazule
- bobkový list
- 300 gramov údeného mäsa (rebro, koleno, slanina)
- 2 strúčky cesnaku
- 1 téglik smotany na varenie alebo šľahanie
- 3 lyžice hladkej múky
- ocot
Postup: kyslá fazuľová polievka s údeným mäsom
Ako prvé si potrebujeme aspoň 2-3 hodinky vopred potrebujeme namočiť fazuľu. Ak viete už deň vopred čo budete variť a rozhodnete sa pre fazuľovú kyslú polievku s údeným, tak je dobré ju namočiť kľudne deň vopred večer na celú noc. Samozrejme, ju musíme pred namočením poriadne prebrať a prepláchnuť aby tam nebolo niečo, čo tam nepatrí.
Fazuľu namočíme tak, že ju zalejeme vodou a pridáme 2-3 bobkové listy. Fazuľu po namočení zlejeme do hrnca, aj s vodou a bobkovým listom. Dáme variť na oheň a pridáme údené mäsko nakrájané na malé kúsky a okoreníme. Varíme približne hodinu pokiaľ nám zmäkne fazuľa. Keď je všetko mäkké pridám ošúpaný a pretlačený cesnak.
Ak chceme polievku zahustiť (tento krok môžeme vynechať, ak vám nevadí redšia polievka), v miske si vymiešame smotanu s múkou a poriadne vymiešame, aby sa nám nespravili žiadne hrudky. Vlievame pomaly do polievky cez sitko a polievku celý čas miešame. Necháme zovrieť a môžeme odstaviť z ohňa. Ak máte radi kyslejšiu polievku, my si ešte na tanieri kvapneme kvapku octu. Dobrú chuť.
Vy skúšajte aj našu jednoduchú fazuľovú polievku.
[penci_recipe]