Potrebujeme:
– 250 g fazuľa
– 400 g bravčové mäso (kosti alebo maso na guláš)
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 mrkvy
– 2 zemiaky
– 1 petržlenová koreňovka
– 1 lyžička mletej sladkej papriky
– soľ, čierne korenie
– 1 bobkový list
– 1 lyžička majoránky
– 1 lyžička rascepníka

 

Fazuľová polievka s bravčovým mäsom

Postup:
1. Fazuľu dôkladne prepláchneme pod tečúcou vodou a namočíme do vody na 12 hodín.
2. V hrnci s vodou varíme namočenú fazuľu až do zmäknutia.
3. V druhom hrnci si na oleji orestujeme nadrobno pokrájanú cibuľu, cesnak, mrkvu a petržlenovú koreňovku.
4. Pridáme mletú sladkú papriku a za stáleho miešania dusíme krátko.
5. Do hrnca s orestovanou zeleninou pridáme pokrájané bravčové mäso a opražíme ho z každej strany.
6. Pridáme varechu vodu z fazule (asi 1 a pol litra), bobkový list, soľ, čierne korenie, majoránku a rascepník.
7. Všetko dovaríme do zmäknutia mäsa.
8. V varnej miske rozmixujeme asi polovicu fazule na kašu a pridáme ju do polievky na zahustenie.
9. Nakoniec do polievky pridáme na kocky nakrájané zemiaky.
10. Polievku varíme ešte asi 15-20 minút, kým sa zemiaky uvária.
11. Podávame polievku teplú a môžeme ju posypať čerstvou petržlenovou vňaťou.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *