Ahoj! Ak hľadáte recept na thajskú ostrú kyslú polievku, tu je jeden pre vás:

Suroviny:

  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 200 g mäkkého tofu, nakrájaného na kocky
  • 200 g šampiňónov, nakrájaných na plátky
  • 1 stredne veľká paprika, nakrájaná na prúžky
  • 1 pór, nakrájaný na kolieska
  • 2 stonky citrónovej trávy, nakrájané na kúsky
  • 2-3 kafrové listy
  • 2 lyžice rybacej omáčky
  • 2 lyžice limetkovej šťavy
  • 1 lyžička cukru
  • 1 lyžička červenej kari pasty
  • 1 červená chilli paprička, nakrájaná na krúžky (voliteľné)
  • Korenie podľa chuti: soľ, korenie, kúriacie korenie
  • Čerstvá koriandrová vňať na ozdobenie

 

Thajská ostrokyslá polievka

Postup:

  1. V hrnci zohrejte zeleninový vývar a pridajte tofu, šampiňóny, papriku, pór, citrónovú trávu a kafrové listy.
  2. Pridajte rybaciu omáčku, limetkovú šťavu, cukor a červenú kari pastu. Dobré premiešajte.
  3. Nechajte polievku variť na miernom ohni asi 10-15 minút, alebo kým zelenina nie je mäkká.
  4. Ochutnajte a pridajte korenie podľa potreby.
  5. Ak máte radi pikantné jedlá, pridajte aj nakrájanú červenú chilli papričku.
  6. Polievku podávajte horúcu, ozdobenú čerstvou koriandrovou vňaťou.

Dúfam, že vám chuťovky vychádzajú výborne! Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *