Ingrediencie:
– 1 maslová tekvica
– 2 cibule
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 mrkvy
– 2 zemiaky
– 1 liter zeleninového vývaru
– soľ
– čierne korenie
– olivový olej
– smotana na dochutenie (voliteľné)
– kôpr na ozdobenie

 

Polievka z maslovej tekvice – Varecha

Postup:
1. Maslovú tekvicu rozrežte na polovicu a zbavte sa semien. Pokrájajte na menšie kúsky.
2. Cibuľu, cesnak, mrkvu a zemiaky ošúpte a nakrájajte na malé kocky.
3. V hrnci zohrejte olivový olej a orestujte na ňom cibuľu a cesnak. Pridajte nakrájanú mrkvu a zemiaky a nechajte ich spolu orestovať asi 5 minút.
4. Pridajte nakrájanú maslovú tekvicu a zalejte zeleninovým vývarom. Pridajte soľ a čierne korenie podľa chuti.
5. Nechajte zmes variť na miernom ohni, kým sa zelenina zmäkne. Prelejte zmes do mixéra a rozmixujte na hladkú konzistenciu.
6. Ak chcete, môžete pridať smotanu na dochutenie a ešte raz premiešajte.
7. Podávajte horúcu polievku posypanú nasekaným kôprom.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *