TOSKÁNSKA PARADAJKOVÁ POLIEVKA. Skvelá Talianská polievka, ako má byť.

Toskánska paradajková polievka je výnimočná kombinácia chutí a vôní typická pre toskánsku kuchyňu. Táto jednoduchá a zároveň lahodná polievka je perfektným spôsobom, ako si vychutnať čerstvé paradajky a vyzdvihnúť ich chuťový profil.

Základné ingrediencie:

  • 1 kg čerstvých paradajok (ideálne rajčiat San Marzano)
  • 1 cibuľa, jemne nakrájaná
  • 4 strúčiky cesnaku, jemne nakrájané
  • 2 stredne veľké mrkvy, nakrájané na kolieska
  • 2 stonky zeleru, jemne nakrájané
  • 4 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • Čerstvé bylinky na ozdobenie (napr. bazalka, petržlen)

 

Toskánska paradajková polievka

Postup:

  1. Paradajky dôkladne opláchnite pod vodou a nakrájajte na kocky.
  2. V hrnci zohrejte olivový olej na stredne silnom ohni a pridajte nakrájanú cibuľu, cesnak, mrkvu a zeler. Orestujte ich asi 5 minút, kým cibuľa nezmäkne.
  3. Pridajte nakrájané paradajky do hrnca a premiešajte. Orestujte ich ďalších 3-4 minúty.
  4. Znížte teplotu na stredný oheň a pridajte paradajkový pretlak a zeleninový vývar. Osolte a okoreňte podľa chuti.
  5. Polievku varíme asi 20-25 minút, kým paradajky nezmäknú a všetky chute sa spoja.
  6. Po uvarení polievku rozmixujte pomocou mixéra na hladkú konzistenciu.
  7. Podávajte polievku horúcu, ozdobenú čerstvými bylinkami.

Toskánska paradajková polievka je skvelá samostatne alebo ako predjedlo k hlavnému jedlu. Užite si jej bohatú chuť a pravý taliansky šarm!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *