Na prípravu polievky z kyslej kapusty bez mäsa budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

– 500 g kyslej kapusty
– 1 veľká cibuľa
– 2 mrkvy
– 2 zemiaky
– 2 polievkové lyžice oleja
– 1 lyžička mletej červenej papriky
– soľ a korenie podľa chuti
– voda
– na dochutenie: bobkový list a kôpor

 

Polievka z kyslej kapusty bez mäsa

Postup:

1. Kyslú kapustu dôkladne premyjte pod tečúcou vodou, aby sa zmierňila kyslosť. Potom ju nakrájajte na jemné prúžky.

2. Cibuľu očistite a nakrájajte na drobné kocky. Mrkvu a zemiaky očistite a nakrájajte na malé kocky.

3. V hrnci rozohrejte olej a orestujte cibuľu. Pridajte mletú červenú papriku a krájanie zeleninu (mrkvu a zemiaky).

4. Zalejte zeleninu vodou tak, aby ju pokryla a nechajte variť na miernom ohni asi 20-30 minút, kým zelenina nezmäkne.

5. Potom pridajte nakrájanú kyslú kapustu a nechajte variť ešte ďalších 10-15 minút.

6. Polievku dochuťte soľou, korením, bobkovým listom a kôprom podľa chuti.

7. Podávajte teplú so čerstvým chlebom.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *