Krémová tekvicová polievka s bryndzou

Krémová tekvicová polievka s bryndzou je vynikajúca kombinácia tradičnej slovenskej kuchyne. Tu je jednoduchý a chutný recept, ktorý si môžete vyskúšať:

Suroviny:

  • 1 kg tekvica (hokaido alebo butternut)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 zemiaky
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky
  • 1/2 lyžičky muškátového oriešku
  • 1/2 lyžičky sušeného tymianu
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 100 ml smotany na varenie
  • 100 g bryndze
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • olivový olej na opraženie

 

Krémová tekvicová polievka s bryndzou

Postup:

  1. Tekvicu ošúpte, zbavte ju semien a nakrájajte na kostičky. Cibuľu a cesnak ošúpte a nakrájajte na jemné kúsky.
  2. V hrnci si zohrejte olivový olej a orestujte cibuľu a cesnak, kým nebudú mäkké a zľahka zlaté.
  3. Pridajte tekvicu, zemiaky, mletú sladkú papriku, muškátový oriešok a tymian. Orestujte ešte pár minút, aby sa povoniačili koreniny.
  4. Pridajte zeleninový vývar a nechajte zmes variť, kým sa tekvica a zemiaky zmäknú (približne 20-30 minút).
  5. Vrcholne bryndze a smotanu pridajte do polievky a za pomoci mixéra ju dôkladne rozmixujte, až kým nedosiahnete hladkú a krémovú konzistenciu.
  6. Dochutte soľou a čerstvo mletým čiernym korením podľa chuti.
  7. Podávajte horúcu polievku s čerstvou petržlenovou vňaťou a chlebom.

Dúfam, že vám táto receptúra vyhovuje. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *