Ingrediencie:
– 500 g mletej hovädzej alebo bravčovej šunky
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 zemiaky
– 1 paprika
– 1 lyžica rascepu
– 1 lyžička mletej sladkej papriky
– soľ, čierne korenie
– 1 liter vývaru
– 200 ml smotany na šľahanie
Chalupárska polievka
Postup:
1. Cibuľu a cesnak jemne nasekáme a orestujeme na oleji vo veľkom hrnci.
2. Pridáme mletú šunku a orestujeme spolu s cibuľou a cesnakom.
3. Pridáme nakrájané zemiaky a papriku a orestujeme ešte chvíľu.
4. Pridáme rascepo, mletú papriku, soľ a čierne korenie podľa chuti a zalejeme vývarom.
5. Varíme do zmäknutia zemiakov, asi 20-30 minút.
6. Nakoniec pridáme smotanu na šľahanie a necháme zohriať.
7. Podávame s dobrou kôrkou chleba.
Dobrú chuť!