Ingrediencie:
– 4 väčšie hlavy cesnaku
– 1 veľká cibuľa
– 1 veľká zemiak
– 1 liter zeleninového vývaru
– 1 šálka mlieka
– soľ, mleté čierne korenie, olej na smaženie

 

Cesnaková polievka – Mimibazár

Postup:

1. Cibuľu očistíme a nakrájame na drobné kocky. Cesnak olúpeme a nakrájame na plátky.

2. Na panvici rozohrejeme olej a orestujeme na ňom cibuľu a cesnak, až kým nebudú mäkké a sklovité.

3. Zemiak očistíme a nakrájame na menšie kocky. Pridáme ho k cibuľe a cesnaku a krátko orestujeme.

4. Pridáme zeleninový vývar a necháme variť, kým zemiak nezmäkne.

5. Celý obsah pretlačíme cez šľahačku alebo roštítko na zemiaky.

6. Vrátime späť do hrnca, pridáme mlieko a zohrejeme. Podľa chuti dochutíme soľou a korením.

7. Podávame teplú s čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *