Ingrediencie:
– 4 väčšie hlavy cesnaku
– 1 veľká cibuľa
– 1 veľká zemiak
– 1 liter zeleninového vývaru
– 1 šálka mlieka
– soľ, mleté čierne korenie, olej na smaženie
Cesnaková polievka – Mimibazár
Postup:
1. Cibuľu očistíme a nakrájame na drobné kocky. Cesnak olúpeme a nakrájame na plátky.
2. Na panvici rozohrejeme olej a orestujeme na ňom cibuľu a cesnak, až kým nebudú mäkké a sklovité.
3. Zemiak očistíme a nakrájame na menšie kocky. Pridáme ho k cibuľe a cesnaku a krátko orestujeme.
4. Pridáme zeleninový vývar a necháme variť, kým zemiak nezmäkne.
5. Celý obsah pretlačíme cez šľahačku alebo roštítko na zemiaky.
6. Vrátime späť do hrnca, pridáme mlieko a zohrejeme. Podľa chuti dochutíme soľou a korením.
7. Podávame teplú s čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!