Suroviny:
– 1 tekvica hokaido
– 2 veľké zemiaky
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 pór
– 1 lyžica oleja
– 1 liter zeleninový vývar
– soľ, čierne korenie, mletá paprika, mletý muškátový orech
– smotana na zjemnenie (voliteľné)

 

Recept: Polievka z tekvice hokaido

Postup:
1. Tekvicu hokaido očistíme a nakrájame na menšie kocky. Zemiaky olúpeme a nakrájame tiež na kocky. Pór, cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame na jemné kúsky.
2. V hrnci zohrejeme olej a orestujeme cibuľu, cesnak a pór. Pridáme nakrájanú tekvicu a zemiaky a krátko premiešame.
3. Zalejeme zeleninovým vývarom a necháme variť, pokým sú zemiaky a tekvica zmäknuté.
4. Zeleninu rozmixujeme tyčovým mixérom na krémovú polievku. Dochutíme soľou, korením a mletým muškátovým orieškom.
5. Servírujeme do misiek a podávame so smotanou na zjemnenie.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *