Kohutia polievka je tradičná slovenská polievka, ktorá sa pripravuje z hlávkového kelu. Tu je recept, ako ju pripraviť:
POTREBNÉ SUROVINY
- 1 stredne veľká hlávka kelu
- 2 cibule
- 2 mrkvy
- 2 zemiaky
- 2 lyžice oleja
- soľ a korenie podľa chuti
- mletá červená sladká paprika podľa chuti
- 1 liter zeleninového vývaru
Kohútia polievka
POSTUP
- Kel umyte a nakrájajte na tenké pásiky.
- Cibuľu, mrkvu a zemiaky ošúpte a nakrájajte na malé kúsky.
- V hrnci zohrejte olej a orestujte cibuľu dozlatista.
- Pridajte nakrájané zemiaky a mrkvu a orestujte ich niekoľko minút.
- Prisypeme mletú červenú sladkú papriku a premiešame.
- Pridáme nakrájaný kel a premiešame.
- Zalejte zeleninovým vývarom a pridajte soľ a korenie podľa chuti.
- Policuľte polievku na miernom ohni, kým sa zelenina zmäkne, asi 25-30 minút.
- Hotovú polievku podávajte teplú.
Dúfam, že vám budú chutiť kohútia polievka! Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať.