Kohútia polievka

Kohutia polievka je tradičná slovenská polievka, ktorá sa pripravuje z hlávkového kelu. Tu je recept, ako ju pripraviť:

POTREBNÉ SUROVINY

  • 1 stredne veľká hlávka kelu
  • 2 cibule
  • 2 mrkvy
  • 2 zemiaky
  • 2 lyžice oleja
  • soľ a korenie podľa chuti
  • mletá červená sladká paprika podľa chuti
  • 1 liter zeleninového vývaru

 

Kohútia polievka

POSTUP

  1. Kel umyte a nakrájajte na tenké pásiky.
  2. Cibuľu, mrkvu a zemiaky ošúpte a nakrájajte na malé kúsky.
  3. V hrnci zohrejte olej a orestujte cibuľu dozlatista.
  4. Pridajte nakrájané zemiaky a mrkvu a orestujte ich niekoľko minút.
  5. Prisypeme mletú červenú sladkú papriku a premiešame.
  6. Pridáme nakrájaný kel a premiešame.
  7. Zalejte zeleninovým vývarom a pridajte soľ a korenie podľa chuti.
  8. Policuľte polievku na miernom ohni, kým sa zelenina zmäkne, asi 25-30 minút.
  9. Hotovú polievku podávajte teplú.

Dúfam, že vám budú chutiť kohútia polievka! Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *