Ingrediencie:
– 1 veľká cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 500 g zemiaky
– 1 lyžica masla
– 1 liter zeleninového vývaru
– soľ a korenie podľa chuti
– 200 ml smotany na varenie

 

Krémová polievka so smotanou

Postup:
1. Cibuľu a cesnak nasekáme na jemno a zemiaky na kocky.
2. Na panvici rozpustíme maslo a osmahneme cibuľu a cesnak, približne 5 minút.
3. Pridáme zemiaky a restujeme ich ešte pár minút.
4. Zalejeme zeleninovým vývarom a necháme variť, kým zemiaky nebudú mäkké.
5. Zmes pretlačíme do hladkej šťavy alebo rozmixujeme ponorným mixérom.
6. Nalejeme späť do hrnca, pridáme smotanu na varenie a dôkladne premiešame.
7. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
8. Podávame teplé so čerstvým pečivom.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *