Hrášková polievka so špargľou

Recept: Hrášková polievka so špargľou.

Čas prípravy: 30 minút
Porcie: 4

Prísady:

  • 2 hrste mrazeného hrášku
  • 1 cibuľa, jemne nakrájaná
  • 1 zemiak, olúpaný a nakrájaný na kocky
  • 250 g čerstvého špargľového špáradla, nakrájaného na kúsky
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 1/2 šálky smotany na varenie
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • olivový olej na opraženie

 

Hrášková polievka so špargľou

Postup:

  1. V hrnci zohrejte olivový olej a opražte cibuľu, kým sa nestane mäkkou a sklovitou.
  2. Pridajte nakrájaný zemiak a špargľu a opražte ich spolu s cibuľou asi 5 minút.
  3. Pridajte hrášok a zeleninový vývar. Zahrejte zmes do varu a potom znížte teplotu a nechajte variť asi 15 – 20 minút, kým sa zemiaky a hrášok zmäknú.
  4. Použite mixér na rozmixovanie polievky na hladkú konzistenciu.
  5. Vráťte polievku späť do hrnca a pridajte smotanu na varenie. Ochutnajte a pridajte podľa potreby soľ a čierne korenie.
  6. Podávajte horúcu a ozdobte rozdrobeným špargľovým špáradlom.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *