Recept: Hrášková polievka so špargľou.
Čas prípravy: 30 minút
Porcie: 4
Prísady:
- 2 hrste mrazeného hrášku
- 1 cibuľa, jemne nakrájaná
- 1 zemiak, olúpaný a nakrájaný na kocky
- 250 g čerstvého špargľového špáradla, nakrájaného na kúsky
- 1 liter zeleninového vývaru
- 1/2 šálky smotany na varenie
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- olivový olej na opraženie
Hrášková polievka so špargľou
Postup:
- V hrnci zohrejte olivový olej a opražte cibuľu, kým sa nestane mäkkou a sklovitou.
- Pridajte nakrájaný zemiak a špargľu a opražte ich spolu s cibuľou asi 5 minút.
- Pridajte hrášok a zeleninový vývar. Zahrejte zmes do varu a potom znížte teplotu a nechajte variť asi 15 – 20 minút, kým sa zemiaky a hrášok zmäknú.
- Použite mixér na rozmixovanie polievky na hladkú konzistenciu.
- Vráťte polievku späť do hrnca a pridajte smotanu na varenie. Ochutnajte a pridajte podľa potreby soľ a čierne korenie.
- Podávajte horúcu a ozdobte rozdrobeným špargľovým špáradlom.
Dobrú chuť!