Frankfurtská polievka - Varecha

Frankfurtská polievka s klobásou a zemiakmi, tak som ju len na rýchlo “zbúchala”.

Ingrediencie:

  • 500 g klobásy Frankfurter Würstchen
  • 2 veľké zemiaky
  • 2 mrkvy
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 400 ml paradajkového pretlaku
  • 1 l hovädzieho vývaru
  • 1 lyžica sušeného tymiánu
  • 1 lyžica sušeného majoránu
  • soľ a čierne korenie
  • 1 PL oleja

Postup:
1. Zemiaky, mrkvu a cibuľu očistite a nakrájajte na menšie kocky, cesnak nakrájajte najenkýmnejšie.
2. Klobásy nakrájajte na kolieska.
3. Na panvici rozohrejte olivový olej, pridajte cibuľu a cesnak a smažte, kým cibuľa nezmäkne a nezhnedne.
4. Do hrnca s vývarom nalite paradajkový pretlak a nechajte zohriať.
5. Potom pridajte zemiaky, mrkvu a smaženú cibuľu s cesnakom.
6. Dusiť všetko na strednom ohni asi 20 minút alebo kým sa zemiaky a mrkva neuvária.
7. Potom pridajte nakrájané klobásy a korenie- tymián a majoránka.
8. Nechajte všetko zdusiť ďalších 10 minút.
9. Podávajte s čerstvou petržlenovou vňaťou na ozdobu.

 

Frankfurtská polievka
Frankfurtská polievka

2) Frankfurtská polievka – Varecha

Ingrediencie:

  • 500 g klobásy Frankfurter Würstchen
  • 2 veľké zemiaky
  • 1 veľká mrkva
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 konzerva červenej fazule
  • 1 konzerva kukurice
  • 400 ml paradajkového pretlaku
  • 1 l hovädzieho vývaru
  • soľ, korenie a paprika na dochutenie
  • olej na smaženie
  • petržlenová vňať na ozdobu

Postup:
1. Očistite a nakrájajte zemiaky, mrkvu a cibuľu na malé kocky, cesnak nakrájajte čo najmenšie.
2. Klobásy nakrájajte na kolieska.
3. Rozohrejte olej na panvici a orestujte cibuľu, nakoniec pridajte cesnak a klobásy a orestujte pár minút.
4. V hrnci zmiešajte paradajkový pretlak a hovädzi vývar.
5. Pridajte nakrájanú mrkvu a zemiaky, hovädzi vývar a paradajkový pretlak.
6. Nechajte všetko variť!
7. Otvorte konzervu fazule a kukurice, opláchnite ich a pridajte do polievky.
8. Pridajte do polievky klobásu a restovanú cibuľu
9. Nechajte variť kým sa všetko pekne prepojí a kým zemiaky a mrkva nie sú uvarné.

Na záver ochuťte polievku soľou, korením a paprikou a podávajte s kúskom čerstvého chleba a s citrónovou plátkou na ozdobu.

Tieto recepty na frankfurtskú polievku sú tradičné, lahodné a výborné pre chladné dni. Polievky sú ľahko prípraviteľné a môžete si ich prispôsobiť podľa svojich chutí. Stačí len objaviť svoju obľúbenú chuťovo bohatú verziu tejto nemeckej klasiky.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *