Polievka z kvasených uhoriek je tradičná slovenská polievka, ktorá má osviežujúci a šťavnatý chuť. Tu je recept na prípravu tejto chutnej polievky:

Ingrediencie:
– 500 g kvasených uhoriek
– 1 veľká cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 zemiaky
– 1 mrkva
– 1 polievková lyžica oleja
– 1 l zeleninového vývaru
– soľ a korenie podľa chuti
– 1 lyžica octu (voliteľné)
– 200 ml smotany na šľahanie
– kôpor a petržlen na ozdobu

 

Polievka z kvasených uhoriek

Postup:
1. Kvasené uhorky opláchneme a nakrájame na malé kúsky.
2. V hrnci na ohni si rozpálime olej a orestujeme nakrájanú cibuľu a cesnak.
3. Pridáme nakrájané zemiaky a mrkvu a dusíme ich pár minút.
4. Pridáme nakrájané kvasené uhorky a zalijeme zeleninovým vývarom.
5. Polievku varíme do mäkka zemiakov.
6. Po uvarení zemiakov pridáme soľ, korenie a prípadne ocot podľa chuti.
7. Polievku rozmixujeme ponorným mixérom na hladkú a krémovú konzistenciu.
8. Na záver pridáme smotanu na šľahanie a dôkladne premiešame.
9. Polievku podávame posypanú nasekaným kôprom a petržlenom.

Takto pripravená polievka z kvasených uhoriek je vynikajúcim a osviežujúcim pokrmom, ideálnym na letné dni. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *