Ak chcete pripraviť zemiakovú porovú polievku, budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 500 g zemiakov
  • 1 veľká cibuľa
  • 2 stredne veľké póry
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 200 ml smotany na varenie
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Petržlenová vňať na ozdobenie

 

Zemiakovo pórova polievka

Postup:

  1. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na menšie kocky. Cibuľu a póry očistíme a nakrájame na tenké kúsky.
  2. V hrnci rozohrejeme trochu oleja a orestujeme cibuľu, póry a cesnak, až kým nebudú mäkké a zľahka zlatisté.
  3. Pridáme nakrájané zemiaky a zeleninový vývar. Osolíme a okoreníme podľa chuti.
  4. Varíme asi 20-25 minút, kým sa zemiaky nerozvaria a zmäknú.
  5. Varešku rozmixujeme tyčovým mixérom, a to až do hladka.
  6. Do polievky pridáme smotanu na varenie a dobre premiešame. Podľa potreby môžeme pridávať viac vývaru, ak by bola príliš hustá.
  7. Polievku ešte krátko povaríme, aby sa smotana spojila s ostatnými ingredienciami.
  8. Polievku servírujeme posypanú jemne nasekanou petržlenovou vňaťou.

Máte teraz chutný recept na zemiakovú porovú polievku. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *