Tu je jednoduchý recept na prípravu cícerovej polievky z konzervy:

  • Prísady:

     

    • 1 konzerva cíceru (400 g)
    • 1 cibuľa, jemne nakrájaná
    • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
    • 2 lyžice olivového oleja
    • 1 lyžička kariho prášku
    • 1 lyžička mletej červenej papriky
    • 1 lyžička mletej rasce
    • 4 šálky zeleninového vývaru
    • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
    • poliebku môžete ozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou a jemne nasekanou cibuľkou
  • Postup:

     

    1. Na strednom ohni zahrejte olivový olej v hrnci.
    2. Pridajte jemne nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujte ich, kým nezmäknú a nezhnednú.
    3. Pridajte kari prášok, mletú červenú papriku a rasce. Dobre premiešajte a nechajte zmes pražiť asi 1 minútu, aby sa uvoľnili jej arómy.
    4. Pridajte do hrnca konzervu cíceru (s pokvapkaným šťavou) a zeleninový vývar. Premiešajte a privedte k varu.
    5. Znížte teplotu a nechajte polievku pomaly variť asi 15 – 20 minút, aby sa chute spojili a polievka sa dobre prehriala.
    6. Ak je potrebné, dochuťte soľou a čerstvo mletým čiernym korením podľa chuti.
    7. Podávajte horúcu cícerovú polievku ozdobenú čerstvou petržlenovou vňaťou a jemne nasekanou cibuľkou.

 

Cícerová polievka z konzervy

Tento jednoduchý recept vám umožní rýchlo a ľahko si vychutnať chutnú cícerovú polievku z konzervy. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *