Krémová cesnaková polievka - fotorecept

Tu je jednoduchý fotorecept na kremovú česnekovú polievku:

Suroviny:

  • 4 veľké hlavy cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 veľká cibuľa, nakrájaná na malé kocky
  • 4 zemiaky, olúpané a nakrájané na kocky
  • 4 šálky zeleninového vývaru
  • 1 šálka smotany na varenie
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • čerstvé bylinky na ozdobu (napr. petržlen alebo kôpor)

 

Krémová cesnaková polievka – fotorecept

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia. Položte cesnakové hlavy na plech a pokvapkajte ich olivovým olejom. Zabalete ich do alobalu a pečte asi 30 minút, kým nie sú mäkké a zlatisté.
  2. Po vybratí cesnakov z rúry nechajte ich vychladnúť a potom ich stlačte, aby ste získali cesnakovú pastu.
  3. Na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte nakrájanú cibuľu. Smažte ju, kým nie je mäkká a priehľadná.
  4. Do panvice pridajte nakrájané zemiaky a cesnakovú pastu. Pokračujte v miešaní a varení asi 2 minúty.
  5. Znížte teplotu a pridajte zeleninový vývar. Varíme, kým zemiaky nie sú mäkké.
  6. Pridajte smotanu na varenie a všetko dôkladne rozmixujte pomocou mixéra na hladkú konzistenciu. Ak je polievka príliš hustá, pridajte ešte trochu zeleninového vývaru.
  7. Ochutnajte polievku soľou, čiernym korením a prípadne pridajte ďalšie korenie podľa chuti.
  8. Podávajte polievku horúcu s čerstvými bylinkami na ozdobu.

Poznámka:
Tento recept vám poskytuje kremovú a aromatickú česnekovú polievku, ktorú si môžete vychutnať ako samostatné jedlo alebo ju podávať s chlebom na prílohu. Nezabudnite, že cesnaková polievka má silnú vôňu cesnaku, takže si vychutnávajte s miernou opatrnosťou! Bon appétit!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *