Ingrediencie:
– 1 baraní hlava
– 2 veľké mrkvy
– 2 veľké cibule
– 2 stonky zeleru
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 polievková lyžica olivového oleja
– soľ a korenie podľa chuti
– hrsť nasekanej petržlenovej vňate

 

Polievka z baranej hlavy – Recept

Postup:
1. Baraniu hlavu dôkladne očistite a oplaňte. Na kačiacom mäse odstráňte kožu a špáradlo.
2. V hrnci priveďte k varu vodu a vložte do nej baraní hlavu. Pridajte nasekané mrkvu, cibuľu, zeler a cesnak.
3. Varíme pokým mäso nebude mäkké (asi 2 – 3 hodiny).
4. Vyberte mäso z vývaru a nechajte ho vychladnúť. Potom ho nakrájajte na menšie kúsky.
5. Vývar precedte cez sitko a vráťte späť do hrnca. Pridajte nakrájané mäso a podľa chuti osolte a okoreňte.
6. Pred podávaním pridajte nasekanú petržlenovú vňať.

Nechutná a výživná polievka z baranej hlavy je hotová! Podávajte ju s kôrkovým chlebom až po slaninu. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *