Samozrejme! Tu je recept na zemiakovú kyslú polievku po slovensky:
Ingrediencie:
- 500 g zemiakov
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžica oleja alebo masla
- 1 liter zeleninového vývaru
- 2 lyžičky octu
- 1 lyžica cukru
- 1 lyžica mletej papriky
- soľ a korenie podľa chuti
- kyslá smotana na dochutenie
- petržlenová vňať na ozdobenie
Zemiaková kyslá polievka – Varecha
Postup:
- Zemiaky ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno.
- Na panvici rozohrejeme olej alebo maslo a orestujeme cibuľu a cesnak, kým nezačnú jemne zlatieť.
- Pridáme zemiaky a polejeme ich zeleninovým vývarom. Varíme približne 20 – 25 minút, kým sa zemiaky neuvária.
- Pridáme ocot, cukor, soľ, korenie a mletú papriku. Premiešame a necháme polievku povariť ešte 5 minút.
- Mixérom rozmixujeme polievku, až kým nebude hladká.
- Podávame s lyžicou kyslej smotany a ozdobíme petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť k jedlu!