Samozrejme! Tu je recept na zemiakovú kyslú polievku po slovensky:

Ingrediencie:

  • 500 g zemiakov
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica oleja alebo masla
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 2 lyžičky octu
  • 1 lyžica cukru
  • 1 lyžica mletej papriky
  • soľ a korenie podľa chuti
  • kyslá smotana na dochutenie
  • petržlenová vňať na ozdobenie

 

Zemiaková kyslá polievka – Varecha

Postup:

  1. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno.
  2. Na panvici rozohrejeme olej alebo maslo a orestujeme cibuľu a cesnak, kým nezačnú jemne zlatieť.
  3. Pridáme zemiaky a polejeme ich zeleninovým vývarom. Varíme približne 20 – 25 minút, kým sa zemiaky neuvária.
  4. Pridáme ocot, cukor, soľ, korenie a mletú papriku. Premiešame a necháme polievku povariť ešte 5 minút.
  5. Mixérom rozmixujeme polievku, až kým nebude hladká.
  6. Podávame s lyžicou kyslej smotany a ozdobíme petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť k jedlu!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *