Čočková polievka na kyslo

Cockova polievka na kyslo je tradičná slovenská jedlá. Tu je jednoduchý recept na túto polievku:

Suroviny:

  • 1 cibuľa
  • 2 struky cesnaku
  • 500 g kuracej prs
  • 500 g zemiakov
  • 2 červené papriky
  • 1 lyžica masla
  • 1 lyžica mletej sladkej papriky
  • 1 lyžica hnedého cukru
  • 3 lyžice octu
  • 2 lyžice hladkej múky
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 1-2 strúčiky klinčeku (voliteľné)
  • strúčiky harmančeka (voliteľné)

 

Čočková polievka na kyslo

Postup:

  1. Cibuľu a cesnak nasekajte na jemno. Zemiaky, kuracie prsia a papriky nakrájajte na kocky.
  2. V hrnci rozpálte maslo a orestujte na ňom cibuľu a cesnak. Pridajte mletú sladkú papriku a nechajte chvíľu restovať.
  3. Pridajte kocky kuracieho mäsa a orestujte ich zo všetkých strán, kým nie sú zlatisté.
  4. Potom pridajte zemiaky a papriky. Zalejte vodou tak, aby bolo všetko poriadne pokryté.
  5. Pridajte cukor, ocot, soľ, korenie a podľa chuti aj prípadné klinčeky a harmanček. Dobre premiešajte.
  6. Nechajte variť na miernom ohni, kým sú zemiaky a mäso úplne mäkké. To zaberie približne 30-40 minút.
  7. Potom rozmiešajte múku v troche vody a pridajte ju do polievky. Varíme ešte 5-10 minút, aby sa múka zapravila a polievka sa zahustila.
  8. Nakoniec ochutnajte a prípadne pridajte viac soli alebo korenia, podľa chuti.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *