Hydinová ragú polievka je lahodná a sýta polievka, ktorá je obľúbená na Slovensku. Tu je recept na prípravu tejto chutnej polievky:

Suroviny:
– 500g hydiny (kurčaťa alebo kačica)
– 1 veľká cibuľa
– 2 mrkvy
– 2 stonky zeleru
– 2 lyžice oleja
– 1 lyžica hladkej múky
– 1 lyžica rajčinového pretlaku
– 1 lyžica papriky
– soľ, čerstvo mleté čierne korenie
– 1 lyžička mletého česneku
– 1 lyžica vegety
– 2 litry vody
– hrsť nasekaných byliniek (petržlen, kôpor)

 

Hydinové ragú – Polievka

Postup:

1. Mäso očistite a nakrájajte na menšie kúsky. Cibuľu olúpte a nasekajte, mrkvu a zeler očistite a nakrájajte na kolieska.

2. Na oleji orestujte cibuľu, pridajte mäso a orestujte ho z každej strany.

3. Pridajte zeleninu a orestujte ju spolu s mäsom.

4. Pridajte múku, premiešajte a opečte ju krátku dobu.

5. Pridajte rajčinový pretlak, papriku, soľ, korenie, česnek a vegetu. Zalejte vodou a nechajte variť do mäkka.

6. Na záver pridajte nasekané bylinky a podávajte pomocou pečiva alebo knedlíkov.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *