Tu je recept na čerstvú a chutnú stonkovú zelerovú polievku:

Suroviny:
– 4 stonky zeleru (s jemnou hrúbkou, nastrúhané)
– 1 veľká cibuľa (nakrájaná na drobné kúsky)
– 2 strúčiky cesnaku (rozdrvené)
– 2 zemiaky (olúpané a nakrájané na drobné kocky)
– 1 liter zeleninového vývaru
– 250 ml smotany na varenie
– Soľ a korenie podľa chuti
– Olivový olej

Stonkový zeler – Recepty polievka

Postup:

1. Na panvici zahrejte 2 lyžice olivového oleja a pridajte cibuľu. Smažte ju na strednom ohni, kým nebude mäkká a sklovitá.

2. Pridajte cesnak a stonkový zeler. Smažte asi 5 minút, kým sa zeler zmäkčí.

3. Do hrnca pridajte zelerovú zmes, nakrájané zemiaky a zeleninový vývar. Pridajte soľ a korenie podľa chuti.

4. Polievku varíme na strednom ohni, kým zeler a zemiaky nezmäknú (asi 15-20 minút).

5. Vyberieme nožom pár kockov zemiakov a zeleru, a potom polievku rozmixujte do hladkej konzistencie.

6. Pridajte smotanu na varenie a zahrejte polievku bez varu, až kým nebudete spokojní s teplotou a chuťou.

7. Do hotovej polievky môžete pridať aj nastrúhaný syr, krutóny alebo nasekanú petržlenovú vňať na ozdobu.

Tento recept je jednoduchý a zelený, skvelý spôsob ako využiť stonky zeleru na chutnú polievku, ktorú si môžete pochutnať s celou rodinou. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *