Ak hľadáte sterilizovanú zmes na špagety v slovenskom jazyku, je možné, že ste mysleli na “pripravenú omáčku na špagety”.
Pripravená omáčka na špagety je v obchodoch dostupná pod rôznymi značkami a chutnými variantami. Stačí si vybrať jednu, ktorá vyhovuje vašim preferenciám. Omáčka sa zvyčajne skladá z paradajok, byliniek ako bazalka a oregano, cibule, cesnaku a iných korenín.
Pre jednoduchosť a pohodlie môžete zakúpiť pripravenú sterilizovanú omáčku na špagety a stačí ju len ohriať a pridať k uvareným špagetám.
Ak preferujete vytvoriť vlastnú omáčku na špagety doma, tu je jednoduchý recept:
Sterilizovaná zmes na špagety
Prísady:
- 400 g konzervovaných paradajok (môžu byť celé, nasekané alebo zmiešané)
- 1 cibuľa, jemne nasekaná
- 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžička cesnaku v prášku
- 1 lyžička sušeného oregana
- 1 lyžička sušeného bazalku
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 lyžička cukru (ak chcete znížiť kyslosť paradajok)
Pokyny:
- Na panvici si rozohrejte olivový olej a opražte cibuľu do mäkka.
- Pridajte pretlačené cesnak a opražte ich spolu asi 1 minútu.
- Pridajte paradajky, cesnak v prášku, sušený oregano, bazalku, soľ, korenie a cukor.
- Znížte teplo a nechajte omáčku vrieť na miernom ohni, občas premiešajte, a to asi 20-30 minút, kým sa omáčka zhustne a chute sa prepoja.
- Podávajte s uvarenými špagetami a podľa chuti môžete pridať syr alebo ďalšie ingrediencie.
Týmto jednoduchým receptom môžete vytvoriť vlastnú domácu omáčku na špagety s čerstvými chuťami a vôňou. Dobrú chuť!