Sterilizovaná zmes na špagety

Ak hľadáte sterilizovanú zmes na špagety v slovenskom jazyku, je možné, že ste mysleli na “pripravenú omáčku na špagety”.

Pripravená omáčka na špagety je v obchodoch dostupná pod rôznymi značkami a chutnými variantami. Stačí si vybrať jednu, ktorá vyhovuje vašim preferenciám. Omáčka sa zvyčajne skladá z paradajok, byliniek ako bazalka a oregano, cibule, cesnaku a iných korenín.

Pre jednoduchosť a pohodlie môžete zakúpiť pripravenú sterilizovanú omáčku na špagety a stačí ju len ohriať a pridať k uvareným špagetám.

 

Ak preferujete vytvoriť vlastnú omáčku na špagety doma, tu je jednoduchý recept:

Sterilizovaná zmes na špagety

Prísady:

  • 400 g konzervovaných paradajok (môžu byť celé, nasekané alebo zmiešané)
  • 1 cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička cesnaku v prášku
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 1 lyžička sušeného bazalku
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžička cukru (ak chcete znížiť kyslosť paradajok)

Pokyny:

  1. Na panvici si rozohrejte olivový olej a opražte cibuľu do mäkka.
  2. Pridajte pretlačené cesnak a opražte ich spolu asi 1 minútu.
  3. Pridajte paradajky, cesnak v prášku, sušený oregano, bazalku, soľ, korenie a cukor.
  4. Znížte teplo a nechajte omáčku vrieť na miernom ohni, občas premiešajte, a to asi 20-30 minút, kým sa omáčka zhustne a chute sa prepoja.
  5. Podávajte s uvarenými špagetami a podľa chuti môžete pridať syr alebo ďalšie ingrediencie.

Týmto jednoduchým receptom môžete vytvoriť vlastnú domácu omáčku na špagety s čerstvými chuťami a vôňou. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *