Polievka rassolnik

Prvé než vám napíšem recept, tak by som sa rada pozastavila nad tým, že väčšina receptárov a internetových stránok píše názov tohto receptu zle. Našla na názov “polievka rassolik”.

No to je chyba v názve a zrejme túto chybu síria ďalšie webové stránky, ktoré len opisujú názvy a texty receptov do svojích webových stránok. Ja túto polievku čerpám z receptáru z roku 1963 a názov som našla razsolik. Názov rassolik je prebratý z ruštiny, ale máme ja vlastný názov.

Tak či tak je táto polievka úžastná a mali by ste si ju prpraviť. Poď si teda povedať čo budeme potrebovať.

 

Polievka rassolnik

Ja viem, že ingrediencí do tohto jedla je viac ako v iných receptoch, ale toto je pravý poctiví recept ktorý len tak všade nenájdete. A odporúčam vám si ho uvariť. Je to hádam ta najlepšia polievočka.

How to make authentic Russian soup Rassolnik I Traditional Russian soup with pickled cucumbers

Polievka rassolnik je klasické ruské jedlo plné chutí a vôní. Táto polievka je kombináciou zeleniny, mäsa a kyslej soli, čo jej dodáva unikátny a osviežujúci charakter. Tu je recept, ktorý vám pomôže pripraviť túto lahodnú polievku:

Suroviny:

  • 500 g bravčového mäsa (hovädzie, kuracie alebo čokoľvek podľa vašej preferencie), nakrájané na kocky
  • 1 veľká cibuľa, jemne nakrájaná
  • 2 mrkvy, nastrúhané
  • 2 zemiaky, nakrájané na kocky
  • 1 zelená paprika, nakrájaná na kocky
  • 1 okurka, nakrájaná na kocky
  • 1/4 šálky kyslej soli (poznámka: môžete ju nájsť v špecializovaných obchodoch alebo si ju vyrobiť doma)
  • 1/4 šálky rýbacej omáčky
  • 1/4 šálky paradajkového pretlaku
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Olivový olej na varenie

Postup:

  1. Na panvici rozohrejte olej a pridajte nakrájanú cibuľu. Smažte ju dozlatista.
  2. Pridajte mäso a orestujte ho, kým nie je vonkajšok jemne sfarbený.
  3. Pridajte mrkvu, zemiaky, papriku a okurku. Opäť orestujte zeleninu, kým sa zjemní.
  4. Pridajte kyslú soľ, rýbaciu omáčku a paradajkový pretlak. Dobre premiešajte.
  5. Zalejte všetko vodou a nechajte polievku vrieť na miernom ohni približne 30 – 40 minút, kým sa mäso a zelenina dôkladne uvarí.
  6. Ochutnajte a prípadne pridajte soľ a korenie podľa chuti.
  7. Podávajte teplú polievku a môžete ju ozdobiť čerstvou bylinkou.

 

Dúfam, že vám táto receptúra pomôže vychutnať si lahodnú polievku rassolnik!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *