Ak hľadáte recept na gulašovú polievku, tu je jednoduchý a chutný recept:
Potrebné suroviny:
- 500 g hovädzieho mäsa na guláš
- 2 veľké cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice oleja
- 2 lyžice mletej sladkej papriky
- 1 lyžička mletej pikantnej papriky (voliteľné, ak máte radi ostré chute)
- 2 zemiaky
- 1 červená paprika
- soľ a korenie podľa chuti
- 1 l vývaru (môžete použiť hovädzí alebo zeleninový vývar)
- 1 lyžica hladkej múky (na zahustenie)
- 2 lyžice paradajkového pretlaku (voliteľné, pre dochutenie)
Gulášová polievka – recept
Postup:
- Mäso nakrájajte na kocky a osolte ho. Cibuľu jemne nakrájajte a cesnak pretlačte.
- Na panvici rozohrejte olej a pridajte cibuľu. Zmiešajte až do dozlatista. Potom pridajte cesnak a pokračujte v miešaní asi 1 minútu.
- Pridajte mletú sladkú a pikantnú papriku. Miešajte, kým sa paprika nerozpudí a vytvorí príjemnú vôňu.
- Pridajte kocky mäsa a opražte ich z každej strany, kým nezhnednú.
- Zemiaky a papriku nakrájajte na menšie kúsky a pridajte ich do hrnca s mäsom.
- Pridajte vývar a nechajte všetko spolu variť asi 40-50 minút, alebo kým sa mäso a zemiaky neuvária mäkké.
- Ak chcete polievku zahustiť, zmiešajte v miske múku s trochou vody, aby ste vytvorili hladkú pastu. Pomaly pridávajte túto pastu do polievky, miešajte a povarte ešte 5-10 minút.
- Ak chcete, môžete pridať aj lyžicu paradajkového pretlaku pre dochutenie polievky.
- Ochutnajte polievku soľou a korením podľa vašej chuti.
- Servírujte horúcu gulašovú polievku s kôprom alebo petržlenovou vňaťou.
Dúfam, že vám tento recept pomôže pri príprave chutnej gulašovej polievky!