Guláš polievka je tradičná jedlo, ktorá pochádza z maďarskej kuchyne. Táto hustá polievka je plná chuti a aromatických korenín. Tu je jednoduchý recept na prípravu guláš polievky:
Suroviny:
- 500 g hovädzieho mäsa (hovädzí gulášový rez alebo plece)
- 2 cibule, jemne nakrájané
- 2 papriky (1 červená a 1 zelená), nakrájané na kocky
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nakrájané
- 2 lyžice sladkej papriky
- 1 lyžička mletej červenej papriky
- 1 lyžička mletej rasce
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- 2 zemiaky, olúpané a nakrájané na kocky
- 1 liter hovädzieho vývaru
- olej na vyprážanie
Gulášová polievka
Postup:
- Hovädzie mäso nakrájajte na menšie kocky.
- Na panvici s trochou oleja orestujte cibuľu, cesnak a papriky, kým cibuľa nie je sklovitá.
- Pridajte mäso a pokračujte vo varení, až kým nie je mäso opečené zo všetkých strán.
- Pridajte sladkú a červenú papriku, mletú rasce, soľ a čierne korenie. Premiešajte, aby sa koreniny spojili so zvyškom ingrediencií.
- Pridajte nakrájané zemiaky a hovädzí vývar. Zakryte a povarte na miernom ohni asi 1 hodinu, kým mäso a zemiaky nie sú mäkké.
- Pred podávaním skontrolujte chuť a prípadne dochuťte soľou a korením.
Takto pripravená guláš polievka je výborná ako hlavné jedlo, najmä s niektorým druhom chleba. Dobrú chuť!