Gulášová polievka

Guláš polievka je tradičná jedlo, ktorá pochádza z maďarskej kuchyne. Táto hustá polievka je plná chuti a aromatických korenín. Tu je jednoduchý recept na prípravu guláš polievky:

Suroviny:

  • 500 g hovädzieho mäsa (hovädzí gulášový rez alebo plece)
  • 2 cibule, jemne nakrájané
  • 2 papriky (1 červená a 1 zelená), nakrájané na kocky
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nakrájané
  • 2 lyžice sladkej papriky
  • 1 lyžička mletej červenej papriky
  • 1 lyžička mletej rasce
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 2 zemiaky, olúpané a nakrájané na kocky
  • 1 liter hovädzieho vývaru
  • olej na vyprážanie

 

Gulášová polievka

Postup:

  1. Hovädzie mäso nakrájajte na menšie kocky.
  2. Na panvici s trochou oleja orestujte cibuľu, cesnak a papriky, kým cibuľa nie je sklovitá.
  3. Pridajte mäso a pokračujte vo varení, až kým nie je mäso opečené zo všetkých strán.
  4. Pridajte sladkú a červenú papriku, mletú rasce, soľ a čierne korenie. Premiešajte, aby sa koreniny spojili so zvyškom ingrediencií.
  5. Pridajte nakrájané zemiaky a hovädzí vývar. Zakryte a povarte na miernom ohni asi 1 hodinu, kým mäso a zemiaky nie sú mäkké.
  6. Pred podávaním skontrolujte chuť a prípadne dochuťte soľou a korením.

Takto pripravená guláš polievka je výborná ako hlavné jedlo, najmä s niektorým druhom chleba. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *