Krémová hrachová polievka z mrazeného hrachu

Ak chcete pripraviť krémovú hrachovú polievku z mrazeného hrachu, nasledujte tieto kroky:

Prísady:

  • 500 g mrazeného hrachu
  • 1 cibuľa, nakrájaná na kocky
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 1 stonka zeleru, nakrájaná na kocky
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 200 ml smotany na varenie
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie 

 

Krémová hrachová polievka z mrazeného hrachu

Postup:

  1. V hrnci zohrejte olivový olej na strednom ohni a pridajte cibuľu. Orestujte ju, kým nezjemnie.
  2. Pridajte cesnak a zeler a orestujte ich ešte pár minút, kým sa zeler mierne zmäkne.
  3. Pridajte mrazený hrach a zeleninový vývar. Priveďte k varu a nechajte vrieť asi 10 – 15 minút, kým sa hrach úplne uvarí.
  4. Odstavte polievku z ohňa a nechajte ju niekoľko minút vychladnúť.
  5. Pomocou mixéra alebo mixéru na ruku rozmixujte polievku, kým nezískate hladkú konzistenciu.
  6. Vráťte polievku späť do hrnca na sporák a zohrejte ju na strednom ohni.
  7. Postupne pridávajte smotanu na varenie, miešajte až kým sa dobre premieša s polievkou. Dochutte soľou a čiernym korením podľa chuti.
  8. Keď je polievka dôkladne zohriata, môžete ju podávať. Ak chcete, môžete ju ozdobiť niekoľkými lístkami čerstvej mäty.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *