Kuracie plátky nadivoko s ľadovým šalátom

Kuracie plátky nadivoko s ľadovým šalátom.

Pre kuracie plátky:

  • 4 kuracie prsia, nakrájané na plátky
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžice masla
  • 1 cibuľa, nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 1 lyžica sušených byliniek nadivoko (napr. tymián, rozmarín, šalvia)
  • 1/2 šálky bielyho vína (napr. suchého vína)
  • 1/2 šálky kuracieho vývaru
  • 1/2 šálky smotany na varenie

Pre ľadový šalát:

  • 1 hlava ľadového šalátu, natrhaná na kúsky
  • 1/4 šálky orechov (napr. vlašské orechy alebo mandľové lupienky)
  • 1/4 šálky parmezánu nastrúhaného na ozdobu
  • 1/4 šálky extra panenského olivového oleja
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti

 

Kuracie plátky nadivoko s ľadovým šalátom

Pre kuracie plátky:

  1. Príprava kurča: Osolte a okoreňte kuracie plátky podľa chuti.
  2. Smaženie kurča: Rozohrejte maslo na panvici na strednom ohni. Položte kuracie plátky do panvice a smažte ich asi 4-5 minút z oboch strán, kým nebudú zlatohnedé a prsia budú dobre upečené. Potom ich vyberte z panvice a nechajte stranou.
  3. Soté cibuľa a cesnak: Do tej istej panvice pridajte nasekanú cibuľu a cesnak. Smažte ich, kým nezmäknú.
  4. Byliny a víno: Pridajte sušené bylinky nadivoko a biely víno do panvice so sotovanou cibuľou a cesnakom. Variť asi 2-3 minúty, kým víno trochu zhustne.
  5. Kurací vývar a smotana: Pridajte kurací vývar a smotanu na varenie do panvice. Premiešajte a nechajte omáčku variť asi 5-7 minút, kým sa zhustí. Môžete pridávať soľ a korenie podľa chuti.

Pre ľadový šalát:

  1. Šalát: V miske zmiešajte natrhaný ľadový šalát s orechmi.
  2. Dressing: V malej mise zmiešajte olivový olej, citrónovú šťavu, soľ a čierne korenie. Dressing polejte cez šalát a dobre premiešajte.

Servírovanie:

  1. Servírovanie: Servírujte kuracie plátky s nadivoko omáčkou na tanieri s ľadovým šalátom. Ozdobte parmezánom a podávajte teplé.

 

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *