Kuracie plátky nadivoko s ľadovým šalátom.
Pre kuracie plátky:
- 4 kuracie prsia, nakrájané na plátky
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 2 lyžice masla
- 1 cibuľa, nasekaná
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 1 lyžica sušených byliniek nadivoko (napr. tymián, rozmarín, šalvia)
- 1/2 šálky bielyho vína (napr. suchého vína)
- 1/2 šálky kuracieho vývaru
- 1/2 šálky smotany na varenie
Pre ľadový šalát:
- 1 hlava ľadového šalátu, natrhaná na kúsky
- 1/4 šálky orechov (napr. vlašské orechy alebo mandľové lupienky)
- 1/4 šálky parmezánu nastrúhaného na ozdobu
- 1/4 šálky extra panenského olivového oleja
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
Kuracie plátky nadivoko s ľadovým šalátom
Pre kuracie plátky:
- Príprava kurča: Osolte a okoreňte kuracie plátky podľa chuti.
- Smaženie kurča: Rozohrejte maslo na panvici na strednom ohni. Položte kuracie plátky do panvice a smažte ich asi 4-5 minút z oboch strán, kým nebudú zlatohnedé a prsia budú dobre upečené. Potom ich vyberte z panvice a nechajte stranou.
- Soté cibuľa a cesnak: Do tej istej panvice pridajte nasekanú cibuľu a cesnak. Smažte ich, kým nezmäknú.
- Byliny a víno: Pridajte sušené bylinky nadivoko a biely víno do panvice so sotovanou cibuľou a cesnakom. Variť asi 2-3 minúty, kým víno trochu zhustne.
- Kurací vývar a smotana: Pridajte kurací vývar a smotanu na varenie do panvice. Premiešajte a nechajte omáčku variť asi 5-7 minút, kým sa zhustí. Môžete pridávať soľ a korenie podľa chuti.
Pre ľadový šalát:
- Šalát: V miske zmiešajte natrhaný ľadový šalát s orechmi.
- Dressing: V malej mise zmiešajte olivový olej, citrónovú šťavu, soľ a čierne korenie. Dressing polejte cez šalát a dobre premiešajte.
Servírovanie:
- Servírovanie: Servírujte kuracie plátky s nadivoko omáčkou na tanieri s ľadovým šalátom. Ozdobte parmezánom a podávajte teplé.