Kuracie prsia na prírodno na panvici

Kuracie mäso sa ako v každej domácosti aj u ná pripravuje najčastejšie. Je chudé, chutné ale za to výživné.
Už mám napísaných viac ako 500 receptov na kuracie prsia.
Ale verzia na príordno je hádam najlepšia.

Preto som sa dnes prekonala a pripravila so vám 11 receptov na túto tému.
Začnime prvým receptom.

 

Na prípravu kuracích pŕs na prirodno budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

– 4 kúsky kuracích pŕs
– soľ a korenie podľa chuti
– olivový olej
– cesnak
– petržlen na posypanie
– citrónová šťava

 

Kuracie prsia na prírodno

Postup:

1. Kuracie prsia umyte a osušte papierovým uterákom.
2. Ošúpajte a nakrájajte cesnak na jemné plátky.
3. Na panvici zahrejte olivový olej a opečte cesnak, kým nezľahne.
4. Pridajte kuracie pŕsia do panvice a opekajte ich z oboch strán, až kým nezískajú zlatisto-hnedú farbu.
5. Dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou.
6. Pridajte petržlen a nechajte chvíľu podusíme.
7. Podávajte teplé, ideálne s dusenou zeleninou alebo ryžou.

Dobrú chuť!

 

Kuracie prsia na prírodno s húbovou omáčkou
Kuracie prsia na prírodno s húbovou omáčkou

2) Kuracie prsia na prírodno s húbovou omáčkou

Na prípravu kuracích pŕs na prírodno s hubovou omáčkou budeme potrebovať tieto suroviny:

– 4 kúsky kuracích pŕs
– 250 g čerstvých žampiónov
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 200 ml smotany na šľahanie
– soľ, korenie, olej na smaženie

Postup:

1. Kuracie pŕsia opláchneme, osušíme a nakrájame na tenké plátky.
2. Na panvici rozohrejeme olej a opečieme kuracie pŕsia z oboch strán do zlatista. Potom ich vyberieme z panvice a necháme odpočinúť.
3. Do tej istej panvice pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak, orestujeme do mäkka.
4. Žampióny očistíme, nakrájame na plátky a pridáme do panvice k cibuli a cesnaku. Orestujeme do mäkka.
5. Pridáme smotanu na šľahanie a necháme povariť asi 5 minút, aby sa omáčka zahustila.
6. Do omáčky môžeme pridať soľ a korenie podľa chuti.
7. Kuracie pŕsia vrátime do omáčky a necháme spolu povariť ešte pár minút.
8. Podávame teplé s prílohou podľa vlastného výberu.

Prajeme dobrú chuť!

 

Kuracie prsia na prírodno s ryžou
Kuracie prsia na prírodno s ryžou

3) Kuracie prsia na prírodno s ryžou

Potrebujeme:
– 4 kuracie prsia
– soľ a čierne korenie
– olivový olej
– 2 šálky ryže
– 4 šálky vody

Postup:
1. Kuracie prsia opláchneme pod tečúcou vodou a osušíme papierovou utierkou. Osolíme a okoreníme podľa chuti.
2. Na panvici si rozohrejeme trochu olivového oleja a prsia pečieme z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu.
3. Do väčšieho hrnca nalejeme vodu, pridáme ryžu a trochu soli. Zohrejeme na strednom ohni a povaríme, kým ryža nevsiahne všetku vodu.
4. Kuracie prsia uložíme na ryžu a necháme spolu dusiť ešte približne 10 minút, kým nie sú mäkké a šťavnaté.
5. Podávame teplé a môžeme ozdobiť čerstvými bylinkami.

Dobrú chuť!

 

Kuracie prsia na prírodno s omáčkou
Kuracie prsia na prírodno s omáčkou

4) Kuracie prsia na prírodno s omáčkou

Potrebujeme:
– 4 kuracie prsia
– soľ
– mleté čierne korenie
– olivový olej
– 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
– 1 cibuľa (nasekaná)
– 1 pohár kuracieho vývaru
– 1 pohár smotany na varenie

Postup:
1. Kuracie prsia osolíme a okoreníme.
2. Na panvici rozohrejeme olivový olej a opečieme kuracie prsia z oboch strán, kým nie sú zlatisté. Potom ich vyberieme z panvice a odložíme.
3. Do panvice pridáme nasekaný cesnak a cibuľu a orestujeme ich do zmäknutia.
4. Pridáme kurací vývar a necháme prevrieť.
5. Potom pridáme smotanu na varenie a necháme omáčku zahustiť.
6. Do omáčky vložíme späť kuracie prsia a necháme ich prevariť ešte pár minút.
7. Podávame s prílohou podľa vlastnej chuti.

Dobrú chuť!

 

 

5) Kuracie prsia na prírodno s volským okom

Na prípravu kuracích pŕs na prírodno s volským okom budete potrebovať nasledujúce suroviny:

– 4 kuracie prsia
– soľ
– korenie
– cesnak
– olej
– volské oko (1 plod)

Postup:

1. Kuracie prsia umyte a osušte. Nasekajte cesnak na jemné plátky.

2. Do misky zmiešajte soľ, korenie a cesnak. Túto zmes použite na natretie kuracích prs.

3. Na panvici rozohrejte olej a opekajte kuracie prsia z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu.

4. Nakoniec pridajte do panvice volské oko a nechajte zohriať.

5. Podávajte kuracie prsia s volským okom a nejakým prílohu podľa vlastného výberu.

Dobrú chuť!

 

 

6) Kuracie prsia na prírodno s horčicou

Na prípravu kuracích pŕs na prirodno s horčicou budeme potrebovať nasledujúce ingrediencie:

– 4 kuracie pŕsia
– 2 lyžice horčice
– soľ a korenie podľa chuti
– olej na smaženie

Postup prípravy:
1. Kuracie pŕsia umyjeme a osušíme papierovou utierkou.
2. Natrieme ich soľou, korením a horčicou z oboch strán.
3. Rozpálime olej na panvici a pridáme kuracie pŕsia.
4. Smažíme ich z oboch strán, až kým nezmäknú a nezískajú zlatohnedú farbu.
5. Podávame teplé s prílohou podľa vlastného výberu.

Takto pripravené kuracie prsia s horčicou sú chutné a zdravé jedlo, ktoré si môžete dopriať kedykoľvek. Dobrú chuť!

 

Morčacie rezne na prírodno s krémovou omáčkou a zeleninou ???? | Marcel Ihnačák | Kuchyňa Lidla

7) Kuracie prsia na prírodno s mrkvou

Na prípravu kuracích pŕs na prirodno s mrkvou budete potrebovať:

– 4 kuracie prsia
– 2 veľké mrkvy
– 2 cibule
– 2 strúčiky cesnaku
– soľ
– čierne korenie
– olivový olej
– Petržlen na ozdobenie

Postup:

1. Kuracie prsia umyte a osušte papierovým obrúskom. Nakrájajte na menšie kúsky.

2. Mrkvu ošúpte a nakrájajte na tenké kolieska. Cibuľu nakrájajte na tenké krúžky a cesnak na jemné kúsky.

3. Na panvici rozohrejte olivový olej. Pridajte cibuľu a orestujte ju dozlatista. Potom pridajte cesnak a mrkvu a za občasného miešania orestujte asi 5 minút.

4. Pridajte nakrájané kuracie mäso a nechajte opekať, kým mäso nezhnedne zo všetkých strán.

5. Podľa chuti pridajte soľ a čierne korenie. Podlejte trochou vody a nechajte podusené, kým nie je mäso úplne mäkké.

6. Podávajte s vareným ryžou alebo zemiakmi a posypte nasekaným petržlenom.

Dobrú chuť!

 

Kuracie prsné rezy na prírodno, recepty do 20 minút

8) Kuracie prsia na prírodno s hráškom

Suroviny:
– 4 kuracie prsia
– 1 šálka mrazených hrášku
– 2 strúčiky cesnaku
– Soľ a korenie podľa chuti
– Olej na smaženie

Postup:
1. Kuracie prsia opláchnite pod tečúcou vodou a osušte papierovou utierkou.
2. Rozdrvte cesnak a premiešajte ho so soľou a korením.
3. Pomocou noža urobte malé výrezy na povrchu kuracích pŕs.
4. Do výrezov naplňte cesnakovým mixom.
5. Na panvici rozohrejte olej a opražte kuracie prsia z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu.
6. Pridajte mrazené hrášok a nechajte všetko spolu dusiť asi 10 minút, kým kurča nie je úplne uvarené a hrášok mäkký.
7. Podávajte teplé s prílohou podľa vlastného výberu.

Dobrú chuť!

 

Kuracie prsia na prírodno na panvici
Kuracie prsia na prírodno na panvici

9) Kuracie prsia na prírodno na panvici

Potrebujeme:
– 4 kuracie prsia
– soľ
– korenie
– olivový olej
– cesnak (podľa chuti)
– bylinky (napríklad rozmarín, tymián)
– citrónová šťava

Postup:
1. Kuracie prsia osušte papierovým utierkou a jemne osolte a okoreňte obojstranne.
2. Na panvici si zohrejte olivový olej na strednom ohni.
3. Prsia pridajte na panvicu a opekajte asi 5-7 minút na jednej strane, a potom ich obráťte a opiekajte ešte ďalších 5-7 minút na druhej strane, až kým nie sú pekne zlaté.
4. Ak chcete, môžete pridať mletý cesnak a bylinky na kurča.
5. Pridajte citrónovú šťavu a nechajte kurča na panvici ešte niekoľko minút, kým sa dostáva dovnútra.
6. Podávajte teplé so sezónnou zeleninou alebo šalátom.

Dobrú chuť!

10) Kuracie prsia na prírodno v rúre

Potrebujeme:

– 4 kuracie prsia
– 2 lyžice olivového oleja
– soľ a korenie podľa chuti
– bylinky podľa chuti (napríklad tymián, rozmarín)

Postup:

1. Predhrejeme rúru na 200 stupňov.

2. Kuracie prsia umyjeme a osušíme papierovou utierkou.

3. Na plech na pečenie nalejeme olivový olej a rozotrieme ho po celom povrchu.

4. Kuracie prsia osolíme, okoreníme a pridáme bylinky podľa chuti. Môžeme použiť aj iné druhy korenia, ako je sladká paprika, čili, kurkuma atď.

5. Kuracie prsia položíme na plech a pečieme vo vyhriatej rúre približne 25-30 minút, kým nebudú voniať a nebudú pekne zlatisté.

6. Po upečení necháme chvíľu odpočívať a potom podávame s prílohou podľa vlastného výberu.

Dobrú chuť!

 

 

11) Kuracie prsia na prírodno v parnom hrnci

Na prípravu kuracích pŕs na prirodno v parnom hrnci budete potrebovať tieto ingrediencie:

– 4 kusy kuracích pŕs
– soľ
– čierny korenie
– cesnakové granule
– paprika
– olej

Postup:

1. Kuracie pŕsia opláchnite pod tečúcou vodou a osušte kuchynským papierom.
2. Do misky zmiešajte soľ, čierne korenie, cesnakové granule a papriku.
3. Kuracie pŕsia potrite olejom a potom ich obložte pripravenou koreninovou zmesou.
4. Vložte kuracie pŕsia do parného hrnca a uvaríte podľa návodu na parný hrniec, až kým nebudú kuracie pŕsia dostatočne uvarené a šťavnaté.

Podávajte s prílohou podľa vlastného výberu. Dobrú chuť!

Similar Posts

6 Comments

  1. Hanka píše:

    Skvelý recept. Ja si ho vždy rada pripravím na smotane s hubami.

    1. Kika píše:

      Hanka ja to robím presne tak ako ty ????

  2. Kika-7 píše:

    Dnes bude menšia premiéra s tvojím receptom. Už sa teším keď budem mať uvarené a popratanú kuchyňu. ????

  3. Mina píše:

    Ďakujem za inšpiráciu a obšírny recept.
    Veľmi mi pomohol pri varení.

  4. Maťa píše:

    Vážne dobre receptíky, len tak pekne pokračujte ďalej. 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *