Pečený bôčik s kožou

V dnešnom recepte vám ukážem, ako si pripraviť chrumkavý a šťavnatý pečený bôčik s kožou. Tento jednoduchý a lahodný pokrm je skvelou voľbou pre všetkých milovníkov mäsa.

Bôčik sa pečie pomaly v rúre, čo zabezpečí, že mäso bude jemné a šťavnaté, zatiaľ čo koža bude chrumkavá a chutná. Pripravené si to bude len tak vychutnať!

Potrebujeme:
– 1 kg bôčika
– soľ, korenie, cesnak, bylinky podľa chuti
– trocha oleja

 

Pečený bôčik s kožou

Postup:
1. Bôčik očistíme, osušíme a nakrájame mu do kože mriežku.
2. V miske si pripravíme zmes z oleja, soli, korenia, cesnaku a byliniek.
3. Bôčik dôkladne natierame vytvorenou zmesou zo všetkých strán.
4. Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C asi 2 hodiny, prípadne až kým nenadobro nezatrepeme chrumkavú kožu.

Prajem dobrú chuť!

 

Pečený bôčik s kožou a tymiánom

2) Pečený bôčik s kožou a tymiánom

Na prípravu pečeného bôčika s kožou budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

– 1 kg bôčika s kožou
– soľ
– mleté ​​čierne korenie
– cesnakový prášok
– tymián
– olej na potretie

Postup:

1. Bôčik opláchnite pod tečúcou vodou a dobre osušte kuchynským uterákom.

2. Kožu na bôčiku natrieť olejom a osoliť, okoreniť čiernym korením, cesnakovým práškom a tymiánom.

3. Bôčik umiestnite na plech vyložený papierom na pečenie.

4. Pečte bôčik v predhriatej rúre na 180 stupňov asi 1,5 – 2 hodiny, kým nebude pečený a jemne zlhavne.

5. Po upečení nechajte bôčik ešte asi 10 minút odpočívať pred servírovaním.

6. Podávajte s dusenou zeleninou, zemiakovou kašou alebo šalátom.

Dobrú chuť!

 

Pečený bôčik s kožou - trocha inak

3) Pečený bôčik s kožou – trocha inak

Ingrediencie:
– 1 kg bôčika s kožou
– soľ
– čierne korenie
– kôpka tymianu
– 4 strúčiky cesnaku
– olej

Postup:
1. Bôčik dôkladne umyte a osušte kuchynským papierom.
2. Na povrchu mäsa nakrojte krížikovým rezom.
3. Nastrúhajte cesnak a tymian a premiešajte s olejom, soľou a korením.
4. Mäsom premasírujte marinádu a nechajte minimálne hodinu odležať v chladničke, ideálne však cez noc.
5. Pečte pri teplote 180 stupňov asi 1,5 – 2 hodiny, občas zalejte vlastnou šťavou.
6. Po upečení nechajte mäso trochu vychladnúť a nakrájajte na plátky.

Pečený bôčik s kožou je skvelým pokrmom na obed alebo večeru, kombinuje sa skvele s dusenou kapustou a knedľami. Dobrú chuť!

 

Pečený bôčik s kožou v rúre

4) Pečený bôčik s kožou v rúre

Potrebujeme:
– 1 kilogram bôčiku so z kožou
– soľ
– korenie

Postup:
1. Mäso opláchneme pod tečúcou vodou a osušíme kuchynským utierkou.
2. Výrezom na jednej strane bôčik posolíme a okoreníme podľa chuti.
3. Bôčik uložíme na plech vyložený papierom na pečenie.
4. Predhrejeme rúru na 180 stupňov.
5. Bôčik pečieme približne 1,5 – 2 hodiny, alebo kým nebude pekne prepečený a zhora rumený.
6. Po upečení necháme bôčik trochu vychladnúť a nakrájame na plátky.

Podávame napríklad s chrenom a čerstvým chlebom. Dobrú chuť!

 

Pečený bôčik s kožou s cesnakom

5) Pečený bôčik s kožou s cesnakom

Ingrediencie:
– 500 g bôčika
– soľ
– cesnakový prášok
– mleté čierne korenie
– olej

Postup:
1. Bôčik dobre umyjeme a osušíme.
2. Na povrchu bôčika urobíme zopár zárezov.
3. Mäso osolíme, opepříme cesnakovým práškom a mletým čiernym korením.
4. Mäso premasírujeme olejom a necháme aspoň 30 minút odpočívať.
5. Troubu predhrejeme na 180 °C.
6. Bôčik uložíme do pekáča a pečieme asi 1,5 hodiny, prípadne kým nebude voniať a dôkladne prepečený.
7. Po upečení necháme bôčik ešte chvíľu odpočívať a potom ho nakrájame na plátky.

Podávame s dusenou kapustou, knedľou alebo inou prílohou podľa vlastného výberu. Dobrú chuť!

 

Pečený bôčik s kožou a rozmarínom

6) Pečený bôčik s kožou a rozmarínom

Na prípravu pečeného bôčika s kožou budeme potrebovať nasledujúce ingrediencie:

– 1 kg bôčika s kožou
– soľ a čierne korenie podľa chuti
– sušené bylinky (napr. tymián, rozmarín)
– cesnak
– olej

Postup prípravy:

1. Bôčik si dôkladne očistíme a osušíme papierovým uterákom.
2. Pokrájame cesnak na tenké plátky a pomocou noža vytvoríme malé otvory v bôčiku, do ktorých vložíme kúsky cesnaku.
3. Bôčik potrieme olejom a posypeme soľou, čiernym korením a sušenými bylinkami.
4. Dáme bôčik do pekáča a do predhriatej rúry na 180 stupňov ho pečieme približne 1,5 – 2 hodiny. Počas pečenia ho občas polievame vlastnou šťavou.
5. Keď je bôčik pečený a má krásnu rumenú kôrku, vyberieme ho z rúry a necháme ho chvíľu odpočívať.
6. Nakoniec ho nakrájame na tenké plátky a podávame s prílohou podľa vlastného výberu.

Tento pečený bôčik s kožou je skvelým jedlom na rodinné oslavy alebo jednoducho na obed či večeru. Dobrú chuť!

Similar Posts

One Comment

  1. Wiky píše:

    Ja kožu na pečenom bôčiku po hodine narežem nožom na kocky, alebo len tak trocha nadkrojím
    Pekne popraská a je chutná, ak ju jete.
    U nás ide na dračku.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *