Pečený bôčik v rúre

Dnes vám prinášame recept na lahodný pečený bôčik v rúre. Tento jednoduchý a chutný pokrm sa hodí nielen na špeciálne príležitosti, ale aj na bežné dni.

Stačí si len zabezpečiť kvalitný kus mäsa a ostatné ingrediencie a môžete sa pustiť do prípravy. Bôčik pečený v rúre je skvelou voľbou pre všetkých milovníkov mäsa. Poďme sa teda pustiť do prípravy tohto lahodného jedla.

Potrebujeme:

– 1 kg bôčika
– soľ
– korenie
– cesnak
– olej

 

Pečený bôčik v rúre

Postup:

1. Najskôr si pripravíme marinádu. V miske zmiešame soľ, korenie, nasekaný cesnak a olej.
2. Bôčik dôkladne natierame pripravenou marinádou a necháme odležať aspoň hodinu v chladničke.
3. Po odležaní bôčik dáme do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečieme asi 1,5 hodiny, pravidelne ho polievajúc šťavou z pečenia.
4. Po upečení necháme bôčik ešte chvíľu odpočívať, potom ho môžeme pokrájať a podávať. Dobrú chuť!,

 

Pečený bôčik v rúre s bylinkou zmesou

2) Pečený bôčik v rúre s bylinkou zmesou

Na prípravu pečeného bôčika v rúre budeme potrebovať:

– 600 g bôčika
– soľ
– cesnak
– bylinková zmes (rozmarín, tymián)
– olej
– horčica

Postup:

1. Bôčik umyte, osušte a natrieme ho soľou zo všetkých strán.

2. V miske si pripravíme zmes z olivového oleja, dobrou dávkou nasekaného cesnaku, bylinkovou zmesou a lyžičkou horčice.

3. Bôčik potrieme pripravenou zmesou z oboch strán a necháme lásť minimálne hodinu marinovať.

4. Troubu predhrejeme na 200 °C.

5. Bôčik dáme do pekáča a upečieme na 180 °C asi 1,5 hodiny. Pokiaľ sa nám bude zdôvážať, môžeme občas polievať šťavou v pekáči.

6. Hotový pečený bôčik nakrájame na plátky a podávame napríklad s prílohou z pečenej zemiaky a zeleninovým šalátom.

Prajem dobrú chuť!

 

Chrumkavý bravčový bôčik | Zuzana Machová

 

 

Pečený bôčik v rúre do chrumkava

 

3) Pečený bôčik v rúre do chrumkava

Na prípravu pečeného bôčika v rúre budete potrebovať nasledovné suroviny:

– 1 kg bôčika
– soľ, korenie, cesnakový prášok, sul, majoránka
– zeleninka

Postup:

1. Bôčik dôkladne očistite a osušte kuchynským utierkou.

2. V miske si pripravte korenie z vymiešaním soli, korenia, cesnakového prášku a mletého korenia.

3. Bôčik potrite zmesou korenia z oboch strán a nechajte ho odležať aspoň 30 minút.

4. Predhrejte rúru na 180 stupňov.

5. Bôčik vložte do pekáča a zapečte ho v rúre asi 1,5 – 2 hodiny, prípadne pokým nebude pekáčik mäkký a chrumkavý.

6. Podávajte teplý so zemiakovým alebo cestovinovým prílohou a zeleninovým šalátom.

Dobrú chuť!

 

Pečený bôčik v rúre s knedľou

4) Pečený bôčik v rúre s knedľou

Na pečený bôčik v rúre budete potrebovať:

– 1 kg bôčika
– soľ, korenie, cesnak
– knedľu alebo zemiakovú kašu
– hrsť koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen)
– olej

Postup:

1. Bôčik si očistite a ošúpte. Potom ho osušte utierkou a natrie soľou, korením a rozdrveným cesnakom. Nechajte ho odstáť aspoň pol hodiny, aby sa do neho vstrebały chute.

2. Vložte kus bôčika do pekáča, na dno ktorého ste už dali olej. Okolo neho rovnomerne rozložte na kúsky nakrájanú koreňovú zeleninu.

3. Pekáč s bôčikom vložte do predhriatej rúry na 180 stupňov Celzia. Bude potrebovať približne hodinu a pol až dve, kým bude pečený do zlatista a mäsa bude vláčne až sa oddelí od kostí.

4. Podávajte s knedľou alebo zemiakovou kašou a kyslou kapustou.

Dobrú chuť!

 

Pečený bôčik v rúre s rozmarínom

5) Pečený bôčik v rúre s rozmarínom

Na prípravu pečeného bôčika v rúre budete potrebovať:
– 800 g bôčika
– 2 strúčiky cesnaku
– soľ
– čierne korenie
– hrsť čerstvého rozmarínu
– olej na potretie mäsa

Postup:
1. Predhrejte rúru na 180 °C.
2. Bôčik očistite, osušte a na povrchu urobte mriežkovitý vzor.
3. Cesnak očistite a nakrájajte na tenké plátky.
4. Do mriežkov v bôčiku vložte plátky cesnaku.
5. Mäso posypte soľou, čiernym korením a nasekaným rozmarínom.
6. Bôčik potrite olejom a dajte ho na plech vyložený pečiacim papierom.
7. Pečte v rúre asi 1,5 hodiny, pričom mäso občas podlievajte vlastnou šťavou.

Po upečení nechajte mäso chvíľu odpočinúť, potom ho môžete podávať so zemiakovým šalátom alebo inými prílohami podľa vašej chuti. Dobrú chuť!

 

Pečený bôčik v rúre s cesnakom

6) Pečený bôčik v rúre s cesnakom

Na pečený bôčik v rúre potrebujeme:
– 1 kg bôčika
– soľ
– čierne korenie
– cesnak
– paprika
– olej

Postup:
1. Bôčik očistíme od kože a tuku.
2. Natierame ho soľou, čiernym korením, cesnakovým práškom a paprikou z oboch strán.
3. Predhrejeme rúru na 180 stupňov.
4. Bôčik položíme na pekáč a podlejeme olejom.
5. Pečieme bôčik v rúre približne 1,5 – 2 hodiny, časťou sa občas preleje olejom.
6. Ak je bôčik slabo zapečený, môžeme ho ešte chvíľu grilovať na grile.

Po upečení môžeme bôčik podávať s prílohou podľa vlastného výberu. Dobrú chuť!

 

Similar Posts

One Comment

  1. Zika píše:

    Nič nie je lepšie ako dobre prepečený bôčik.
    Ja ho pečiem dlhšie a vždy mi vyšiel dobre.
    Netreba hlavne z neho vykrajovať mastné. To je tam žiadané.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *