Pomaly pečený bôčik

Recept na pomaly pečený bôčik je ideálny pre všetkých milovníkov mäsa, ktorí si radi doprajú chutný a šťavnatý pokrm. Tento jednoduchý a lahodný recept vám umožní pripraviť dokonale pečený bôčik plný aromy a šťavnatosti.

Stačí len nasledovať tieto jednoduché kroky a vaša domáca kuchyňa sa okamžite zmení na malú pekáreň plnú vôní a chutí. Pri krojone tohto mäsa vám bude prísť vrelé mäso z vnútra a takto pripravený bôčik sa rozhodne stane obľúbeným pokrmom v celej rodine.

Ingrediencie:
– 500g bôčika
– soľ
– čierne korenie
– cesnaková soľ
– mletá paprika
– olej na pečenie

 

Pomaly pečený bôčik

Postup:
1. Bôčik dôkladne umyte a osušte papierovou utierkou. Natrieme ho soľou, čiernym korením, cesnakovou soľou a mletou paprikou. Necháme aspoň hodinu odležať v chladničke.

2. Po odležaní bôčik vyberieme z chladničky a necháme prísť na izbovú teplotu.

3. V panvici rozohrejeme trochu oleja a opekáme bôčik z oboch strán, kým sa pekne nezohnedí.

4. Potom bôčik presunieme do zapnutej rúry a pečieme ho asi 30 – 40 minút na 180°C, prípadne až kým nebude pekne mäkký.

5. Podávame teplý bôčik s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad s dusenou kapustou či varenými zemiakmi.

6. Dobrú chuť!

 

Pomaly pečený bôčik s petržlenovou vňaťou

2) Pomaly pečený bôčik s petržlenovou vňaťou

Potrebujeme:
– 500g bôčika
– soľ
– korenie
– cesnak
– petržlenová vňata

Postup:
1. Bôčik si opláchneme pod tečúcou vodou a osušíme kuchynským utierkou.
2. Na bôčik natrieme soľ, korenie a rozotrieme nasekaným cesnakom.
3. Rozohrejeme rúru na teplotu 180 stupňov.
4. Bôčik položíme do pekáča a pečieme približne 1,5 hodiny. Po 45 minútach bôčik obrátime.
5. Po upečení môžeme bôčik posypať nasekanou petržlenovou vňatou.

Podávame teplý bôčik so zemiakovým šalátom alebo kyslým mäsom. Dobrú chuť!

 

Pomaly pečený bôčik s korením

3) Pomaly pečený bôčik s korením

Čo budeme potrebovať:
– 500 g bôčika
– soľ, korenie, cesnakový prášok, sladká paprika
– olej

Postup:
1. Bôčik si umyjeme a osušíme.
2. Zmiešame soľ, korenie, cesnakový prášok a sladkú papriku podľa chuti.
3. Bôčik potrieme zmesou korenín z oboch strán.
4. Na panvici si rozohrejeme olej a opekáme bôčik z oboch strán, kým nenadobudne zlatistú farbu.
5. Potom znížime teplotu a bôčik pečieme asi 30 minút, pravidelne ho obraciame, aby sa pekne prepečený.
6. Podávame teplý s prílohou podľa vlastného výberu.

Dobrú chuť!

 

Pomaly pečený bôčik a sladkou paprikou

4) Pomaly pečený bôčik a sladkou paprikou

Pomaly pečený bôčik je skvelá pochúťka na nedele a špeciálne príležitosti. Tu je recept, ako ho pripraviť:

Ingrediencie:
– 1kg bôčika
– soľ a čierne korenie podľa chuti
– cesnaková soľ
– sladká paprika
– trocha oleja

Postup:

1. Predhrejte rúru na 160°C.

2. Bôčik dôkladne umyte a osušte papierovým obrúskom.

3. V miske si pripravte zmes z oleja, čierneho korenia, soli, cesnakovej soli a sladkej papriky.

4. Bôčik potrite všade zmesou a dajte ho na plech.

5. Pečte bôčik v rúre asi 2-3 hodiny alebo kým nebude pekne mäkký a šťavnatý.

6. Po upečení nechajte bôčik ešte chvíľu vychladnúť pred servírovaním.

Takto pripravený pomaly pečený bôčik je skvelým spoločníkom k zemiakovému šalátu a kyslej kapuste. Dobrú chuť!

 

Pomaly pečený bôčik so sladkou paprikou

5) Pomaly pečený bôčik so sladkou paprikou

Ingrediencie:
– 500g bôčika
– soľ
– mleté čierne korenie
– cesnakové granule
– sladká paprika
– olej

Postup:
1. Bôčik umyjeme pod teplou vodou a dôkladne osušíme papierovou utierkou.
2. Na bôčik nasypeme soľ, mleté čierne korenie, cesnakové granule a sladkú papriku. Dobre vmasírujeme koreniny do mäsa.
3. Bôčik necháme marinovať aspoň 1 hodinu, ale ideálne je nechať ho v chladničke cez noc.
4. Nasypte trochu oleja na plech a rozotrite ho po povrchu. Položte na plech bôčik a zalejte ho trochou oleja.
5. Pomaly pečieme bôčik v predhriatej rúre na 160 stupňov asi 2-3 hodiny, pravidelne ho postriekame vlastnou šťavou.
6. Po upečení necháme bôčik chvíľu odpočívať a potom ho nakrájame na tenké plátky.
7. Podávame s prílohou podľa vlastného výberu.

Dobrú chuť!

Similar Posts

5 Comments

  1. Tina píše:

    Pečiem ho aj pol dňa. Niekedy aj dlhšie. Veľký kus v celku a v rúre na minimálnej teplote.

  2. Nina píše:

    Pokojne aj 5 až 6 hodín pečenia. Tomu nič neuškodí len ho nevysušte.

  3. Mima píše:

    To vážne tak dlho sa pripravuje. Veď to manžel nevydrží. ????

    1. Marketa píše:

      Môj manžel ma ten istý problém.
      Ale inak Lucia skvelý receptík. Oceňujem. 🙂

  4. Babi píše:

    Áno presne ja to vidím rovnako. A tiež ho doma roky tak pripravujem.
    Dobrú chuť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *