Kuracie rezne Bratislavské pre klepaním

Bratislavčania už len takto klepú rezne. Takto to ešte nikdy nerobil!

Bratislavské rezne sú jedným z najobľúbenejších jedál v slovenskej gastronómii. Tieto šťavnaté a chutné rezne s chrumkavou výnimičnosťou, ktorá inšpiruje nielen Bratislavčanov, ale aj milovníkov dobrej domácej kuchyne na celom svete.

Vynimočný a lahodný recept z YouTube kanála Hyza.

 

Kuracie rezne Bratislavské pre klepaním
Kuracie rezne Bratislavské pre klepaním – Zdroj: pixbay

Ich príprava nie je náročná a požaduje len základné suroviny, no výsledok je vždy úžasný. Tento recept na bratislavské rezne je ideálny pre tých, ktorí túžia po jednoduchom, no zároveň chutnom jedle, ktoré poteší nielen chuťové buňky, ale aj dušu.

Klasické bratislavské rezne sú pripravené z bravčovej krkovičky, ktorá sa najprv jemne oklepe a potom sa obalí v múke, vajci a strúhanom syre. Po opečení na panvici sa ešte dopiekajú v rúre, čím sa dosiahne perfektná šťavnatosť a chuť. Tento jednoduchý postup výroby rezňov zabezpečuje, že mäso zostane šťavnaté a mäkké, zatiaľ čo vonkajšia kôrka sa pekne zapečie a získa krásnu zlatistú farbu.

 

Príprava kurcích rezňov
Príprava kurcích rezňov Zdroj: pixbay

Veríme, že tento recept na bratislavské rezne vás inšpiruje k tomu, aby ste si doma pripravili jedlo plné chute a radosti. Nech vám chutí!

 

Príprava kuracích rezňov

Bratislavčania už len takto klepú rezne

Recept na perfektné bratislavské rezne:

Ingrediencie:
– 4 plátky bravčovej krkovičky
– 2 veľké vajcia
– pol šálky múky
– pol šálky strúhanej nízko tukovej syra
– soľ, mleté čierne korenie
– olej na vyprážanie

 

Kuracie rezne naklepané opekané
Kuracie rezne naklepané opekané, zdroj: pixbay

Postup:
1. Najprv si pripravíme mäso. Plátky bravčovej krkovičky najprv jemne oklepeme, aby boli mäkké a tenké. Potom ich osolíme a okoreníme podľa chuti.
2. V hlbokom tanieri si pripravíme trochu múky, do druhého taniera si rozšľaháme vajcia a do tretej misky si naplníme strúhaný syr.
3. Postupne obaľujeme plátky mäsa. Najprv ich ponoríme do múky, potom do vajec a nakoniec do syra. Dôkladne obaľované mäso odložíme na tanier.
4. Rozohrejeme si olej v panvici a na ňom zľahka opečieme obaľované plátky mäsa z oboch strán, pokiaľ nebudú zlatisté a pevné.
5. Opečené rezne potom prenesieme do navlhčeného pekáča a dáme ich piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov. Pečieme približne 20-25 minút, kým sa mäso pekne prepečie a syr získá krásnu zlatistú farbu.
6. Po upečení vyberieme rezne z rúry a servírujeme ešte teplé. Podávame napríklad s duseným zemiakovým pyré a čerstvou zeleninovou šalátom.

 

Chutné kuracie rezne
Chutné kuracie rezne

Bratislavské rezne sú ideálne jedlo na rýchlu domácu večeru ale halvne obed. Hodí nielen pre pracovné dni, ale aj na relaxačné víkendy s priateľmi a rodinou.

Ak sa rozhodnete pripraviť si toto lahodné jedlo, určite sa nebudete môcť dočkať chvíle, keď sa budete môcť pustiť do konzumácie. Servírujte ich s duseným zemiakovým pyré a čerstvým zeleninovým šalátom a budete mať dokonalú kombináciu chutí na jednom tanieri.

Similar Posts

2 Comments

  1. Nataša píše:

    Zaujímavý článok. Páči sa mi najme ten úvod a záver.
    Číta sa to veľmi ľúbivo a povzbudzujúco, a to až tak že si ich idem pripraviť.

    1. Lucia píše:

      Nataša, ďakujem ti pekne za tvoj komentár.
      Som vždy milo prekvapená, za každú odozvu, ktorú dostanem do svojích čitateľov. 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *