Ako uvariť kuraciu polievku

Ako uvariť kuraciu polievku? Kuracia polievko alebo vývar u niekoho rezanková polievka. Je náš tradičný pokrm. Ja ju pripravujem takmer každý týždeň a to na Nedeľu. A to aby bola nejaká polievka k mäsu. Preot sa naím aby vývar bol aj sýty a pridávam doňho dostatok zeleniny. A pripravujem ho aby bol dostatočne mastný.

Na výrobu kuracej polievky budete potrebovať:

– 500g kuracieho mäsa
– 1 veľká cibuľa
– 2 mrkvy
– 2 zemiaky
– 1 petržlenová koreň
– 1 polievková zelenina
– soľ, čierne korenie
– bylinková zmes (napr. majoránka, petržlenová vňať)

 

Ako uvariť kuraciu polievku?

Postup:

1. Kuracie mäso očistite a nakrájajte na menšie kúsky.
2. Na panvici opražte nakrájanú cibuľu do zlatista.
3. Do hrnca pridajte vodu a do nej vložte kuracie mäso a opraženú cibuľu. Nechajte variť.
4. Pridajte nakrájanú zeleninu (mrkvu, zemiaky, petržlenovú koreň) a nechajte variť, až kým zelenina nebude mäkká.
5. Ochutíme soľou, čiernym korením a bylinkovou zmesou podľa chuti.
6. Podávajte horúcu s kôrkovým chlebom.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *