Ako pripraviť morčacie mäso:

  1. Začnite s čerstvým a kvalitným morčacím mäsom. Odstráňte prebytočný tuk, ak ho máte.
  2. Mäso dôkladne očistite a osušte uterákom.
  3. Vhodným spôsobom dochuťte morčacie mäso podľa vašej chuti. Môžete použiť rôzne bylinky a korenie, ako napríklad soľ, čierne korenie, rozmarín, tymian a podobne. Nezabudnite mäso premastírovať olejom alebo maslom, aby bolo šťavnaté.
  4. Nechajte mäso marinovať aspoň jednu hodinu (alebo aj celú noc) v chladničke. Týmto spôsobom sa jeho chuť ešte viac prenikne do mäsa.
  5. Mäso opekajte na rozpálenom grile alebo na panvici. Vyberte si metódu, ktorá vám najviac vyhovuje.
  6. Morčacie mäso opekajte z každej strany, až kým nezíska zlatohnedú farbu a vnútro sa dostane na požadovaný stupňa prepečenia.
  7. Po upečení nechajte mäso chvíľu odpočinúť pred servírovaním. To pomôže zachovať šťavnatosť a dochuť.
  8. Podávajte morčacie mäso s vaším obľúbeným prílohou a podávkou, ako napríklad zeleninovými dusenými zemiakmi alebo šalátom.

 

Ako pripraviť morčacie mäso?

Prajem vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *