Pripraviť cappuccino je pomerne jednoduché. Tu je postup:

  1. Priprav si espresso: Nalej do kávovaru vodu a pridaj mletú kávu podľa svojich preferencií. Zaprúš kávovar a nechaj variť, až kým sa espresso nevarí.
  2. Predehrej mlieko: V malom hrnci zohrej mlieko na miernom ohni do teploty asi 60°C. Dbej na to, aby sa mlieko neprevariť a nezačalo peniť.
  3. Vytvor penu z mlieka: Použi príbor na vytváranie penu z mlieka (napríklad šľahač alebo prútik). Vlož ho do mlieka a rýchlymi pohybmi ho zabaľ na povrchu mlieka. Týmto spôsobom vytvoríš jemnú a hladkú peničku na mlieku.
  4. Zreluj stenčenú penku na mlieku: Nechaj peničku na povrchu mlieka asi 30 sekúnd, aby sa stenčila. Potom jemne naklon hrniec a pred začiatkom nalej espressovo mlieko do hrnca.
  5. Prípadne zvoľný peničku na mlieku: Ak chceš získať viac mliečnej peny, potom môžeš peničku na mlieku jemne zroviť alebo nalodiť na cappuccino.
  6. To je všetko! Tvoje cappuccino je pripravené. Prekračovacou doskou môžeš ešte posypať trochu kakaa alebo škoricu pre zdobenie.

 

Ako pripraviť cappuccino?

ČARO! Uži si svoje domáce cappuccino!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *