Ak chcete pripraviť mleté rezne z teľacieho mäsa, postupujte podľa nasledujúceho receptu:

Suroviny:

  • 500 g mletej teľacej fašírky
  • 1 cibuľa, jemne nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 1 vajce
  • 2 polievkové lyžice strúhanky
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 2 polievkové lyžice rastlinného oleja

 

Mleté rezne z teľacieho mäsa

Postup:

  1. Teľaciu fašírku dajte do misky a pridajte nakrájanú cibuľu, nasekaný cesnak, vajce a strúhanku.
  2. Premiešajte všetky ingrediencie dohromady, aby sa spojili.
  3. Dochutte soľou a čerstvo mletým čiernym korením podľa chuti.
  4. Formujte zmes do plackov v tvare rezne.
  5. Na panvici zahrejte olej a pridajte rezne. Smažte ich z oboch strán, až kým nebudú vnútri dobre prepečené (asi 4-5 minút na každej strane).
  6. Hotové mleté rezne servírujte s prílohou podľa vlastnej voľby, napríklad s varenými zemiakmi, ryžou alebo šalátom.

Dúfam, že si pochutnáte na tomto jedle!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *