Zapečená krkovička so zemiakom

Ak hľadáte recept na zapečenú krkovičku so zemiakmi, tu je jednoduchý a chutný návrh:

Suroviny:

  • 1 kg krkovičky
  • 1 kg zemiakov
  • 2 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice oleja
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžička mletej papriky
  • 1 lyžička sušeného tymianu
  • 250 ml vývaru

 

Zapečená krkovička so zemiakmi

Postup:

  1. Zahrejte rúru na 180 stupňov.
  2. Krkovičku dobre opláchnite a osušte utierkou. Natrite soľou, čiernym korením, mletou paprikou a sušeným tymianom.
  3. Zemiaky ošúpte a nakrájajte na tenké kolieska. Cibuľu a cesnak nakrájajte na jemné kúsky.
  4. V panvici zohrejte olej a opečte krkovičku z každej strany, kým dostane peknú zlatistú farbu.
  5. Do opekaného plechu alebo hlbšej formy rozložte vrstvy zemiakov, cibule a cesnaku. Posypte soľou a čiernym korením.
  6. Na vrch položte opečenú krkovičku a zalejte vývarom.
  7. Vložte plech do vyhriatej rúry a pečte približne 1,5 až 2 hodiny, alebo kým sa krkovička nenaprska a zemiaky nezehnú.
  8. Po upečení nechajte niekoľko minút odpočívať a potom podávajte.

Dúfam, že si vychutnáte túto chutnú zapečenú krkovičku so zemiakmi. Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej krkovičky
  • 600 g zemiakov
  • 2 cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 ml smotany na varenie
  • 200 g strúhaného syra (napr. eidam, mozzarella)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžička mletej papriky
  • 1 lyžica oleja (na opečenie)
  • Čerstvá petržlenová vňať (na ozdobu)

Postup:

  1. Príprava surovín:

    • Krkovičku umyte, osušte a nakrájajte na plátky s hrúbkou približne 1,5 cm.
    • Zemiaky ošúpte a nakrájajte na tenké plátky.
    • Cibuľu a cesnak nakrájajte na jemno.
  2. Opečenie krkovičky:

    • Na panvici rozohrejte olej a pridajte nakrájanú cibuľu. Opekajte ju, kým nezmäkne a nezíska zlatistú farbu.
    • Pridajte cesnak a opečte ešte asi 1 minútu.
    • Do panvice pridajte plátky krkovičky. Opečte z oboch strán do zlatista. Osolte a okoreňte mletou paprikou.
  3. Príprava zemiakov:

    • V hlbokej miske zmiešajte nakrájané zemiaky s soľou a korením. Ak chcete, môžete pridať aj trošku olivového oleja pre chuť.
  4. Zapečenie:

    • Predhrejte rúru na 180 °C.
    • Do pekáča uložte vrstvu zemiakov, na to položte opečenú krkovičku a nakoniec ešte jednu vrstvu zemiakov.
    • Celé to zalejte smotanou na varenie a na vrch posypte strúhaným syrom.
  5. Pečenie:

    • Pekáč zakryte alobalom a vložte do predhriatej rúry. Pečte 30 minút pri 180 °C.
    • Po uplynutí tejto doby odoberte alobal a pečte ďalších 15-20 minút, alebo kým sa syr nezlatne a nezíska chrumkavú kôrku.
  6. Podávanie:

    • Hotovú zapečenú krkovičku so zemiakom posypte čerstvou petržlenovou vňaťou a podávajte teplé.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *