Kuracie prsia na prírodno s hubovou omáčkou

Ideálne obed na nedeľu ale najme pre veľa hostí či návštevu. Huby su skvelé ku každému jedlu a pri prírodnom spôsobe prípravy jedla nie je veľa kalórií. Pochutí si celá rodina a ostane aj pre návštevu. Pridala som vám nižšie viacero postupov, až tri, aby ste si vedeli vybrať ten, ktorý vám najviac chutí.

Alebo môžete ich jednoducho kombinovať podľa vaších preferencií. Varte s láskou priatelia.

Kuracie prsia na prírodno s hubovou omáčkou

Ja moje kuracie mäso s hubami pripravujem s týchto ingrediencií:

  • kuracie prsia
  • olej
  • cibuľa
  • ryža
  • šampiňóny
  • smotana na varenie
  • hladká múka
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • smotana na šľahanie
  1. Nakrájala a umyla som si kuracie prsia, ktoré som osušila. Do panvici som si dala oleju a spridka ich s troškou soli orestovala. Mäso dáme na bok. Potom som si nakrájala cibuľku a a pridala ju do oleja kde som ju spravila do zlatista.
  2. Vrátime späť mäso a pridáme k nemu šampiňóny s konzervy. Opekáme do kým mäso a šampiňóny nie su hotové. Môžeme podliať ak nám šťava zmizne.
  3. Za ten čas si pripravíme ryžu podľa návodu na obale.
    Potom ak sa nám mäso pripravilo tak môžeme prdiať smotanu a trocha varíme.
  4. Zahustíme druhu smotanou 2 PL haldkej múky a vlekeme k mästu. To zhustí omáčku.
    Dosolíme a dokoreníme ak je treba.
  5. Podávame s kopčekami ryže a k tomu omáčku. Dobrú chuť.

 

Kuracie prsia na prírodno s hubovou omáčkou..

Kuracie prsia na prírodno
Kuracie prsia na prírodno

2) Kuracie prsia na prírodno s omáčkou (syr a slanina)

Aj tu použijeme rovnaké ingrediencie ale ozvláštnime si to syrom a slaninou.

Použijeme k príprave:

  • kuracie na prírodno
  • olej
  • maslo
  • 2 črievka syru
  • ryža
  • 2 PL hladkej múky
  • cibuľa
  • soľ, mleté čierne korenie
  • 2 teglíky smotany na varenie
  • petržlenová vňať

 

  1. Na panvici alebo vo voku sprudka na oleji orestujeme cibuľku. K nej očistéme a nakrájame kuracie prsia na rezance. Mne tak lepšie chutia. Pridáme k ním soľ a mleté čierne korene a restujeme.
  2. Potom k nim pridáme troška mlieka a môžeme aj podliať štipkou vody, ale nemusíme. Pridáme črievka syrua  necháme ich rozpustiť. Zjeníme pár plátkami masla.
  3. Potom zalejeme smotanou na varenie a redukujeme. Chutne sa nám spoja a pridáme ďalšia smotanu na varenie ktoru sme si premiešali s hladkou múkou. To nám omáčku zhustí. Dosolíme a dokoreníme ak je treba.
  4. Mäso dáme bokom a pripravíme si ryžu a vedľa na pnvici aj plátky slaniny.
  5. Podáme spolu a na vrch pridáme pár kúskov petržlenovej vňati. Dobrú chuť.

 

 

3) Kuracie prsia na prírodno (horčica)

K príprave som použila:

  • kuracie prsia
  • olej
  • ryža alebo cestoviny
  • cibuľa
  • cesnak
  • 2 PL jemnej horčici
  • 2 teglíky 33% smotany na varenie
  • konzerva kukurice
  • soľ, paprika, korenie

 

  1. Postup je veľmi podobný. Do panvice alebo hrnca si dáme olej a spečieme na drobno nakrájanú cibuľku. K nej pridáme celé kuracie prsia. A tiež ich spridka spečieme. Pekne do zlatista nech to chutí a vyzerá.
  2. Pridáme kukuricu a varíme do jemne s občastným podliatím. Nezabudnite dobre osoliť a okoreniť. Ja pridávam aj mletú papriku.
  3. Potom podlejme smotanou na varenie a necháme povariť 10 až 15 minúť. Pridáme aj 2 PL horčice a troška pretlačeného cesnaku.
    Následne zahustíme vymiešanou hladkou múkou z vodou.
  4. Pripravíme si ryťou alebo cestoviny.
  5. A podávame. Dobrú chuť.

 

 

4) Kuracie prsia na prírodno videorecept

Kuracie prsia v hubovej omáčke

 

Varíme že sa vám páčil môj obšírny recept o vaic druhov na tému kuracie prsia na prírodno s hubovou omáčkou. Akékoľvek vaše návrhy a nápady si rada prečítam nižšie v komentári.

Kuracie prsia na prírodno s hubovou omáčkou

Tento recept na kuracie prsia s hubovou omáčkou je ideálny pre nedeľný obed, ale aj pre veľké hostiny či návštevy. Huby sú skvelým doplnkom ku každému jedlu a pri prírodnom spôsobe prípravy jedla nepridávajú veľa kalórií. Tento recept je vhodný pre celú rodinu a zostane aj pre návštevu. Pridávam viacero postupov, až tri, aby ste si mohli vybrať ten, ktorý vám najviac chutí. Môžete sa tiež inšpirovať a kombinovať jednotlivé kroky podľa svojich preferencií.

Ingrediencie:
  • kuracie prsia
  • olej
  • cibuľa
  • ryža
  • šampiňóny
  • smotana na varenie
  • hladká múka
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • smotana na šľahanie
Postup:
  1. Nakrájajte a umyte kuracie prsia a osušte ich. Na panvici rozohrejte olej a naľahko orestujte kuracie prsia soľou. Odložte mäso na bok.
  2. Do panvice pridajte nakrájanú cibuľu a orestujte ju do zlatista. Následne pridajte šampiňóny a pečte ich spolu s mäsom, kým nie sú hotové. Ak je potrebné, môžete podliať vývarom alebo vodou.
  3. Pripravte ryžu podľa návodu na obale.
  4. Pridajte do panvice smotanu na varenie a varte niekoľko minút. Zahustite omáčku 2 polievkovými lyžicami hladkej múky zmiešanej so smotanou na šľahanie. Omáčku dochuťte soľou a mletým čiernym korením podľa chuti.
  5. Podávajte kuracie prsia s hubovou omáčkou spolu s ryžou. Dobrú chuť!

A dole máte ďalší recept priatelia.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *