Potrebujeme:
– 4 ks kuracích pŕs
– soľ, korenie
– olej
– 1 veľká cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 lyžice hladkej múky
– 250 ml kuracieho vývaru
– 250 ml smotany na varenie
– petržlenová vňať
Kuracie prsia + nivová omáčka
Postup:
1. Kuracie prsia očistíme, nakrájame na menšie kúsky a osolíme, okoreníme.
2. Na panvici rozohrejeme olej a na ňom orestujeme nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak.
3. Pridáme nakrájané kusy kuracích prs, opekáme zo všetkých strán dozlatista.
4. Na masle zmixujeme múku, pridáme ju do kuracích prs a dobre premiešame.
5. Zalejeme kuracím vývarom a necháme zovrieť.
6. Pridáme smotanu na varenie a povaríme ešte 5 minút.
7. Podávame s vareným ryžou alebo zemiakovým pyré a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!