Radi by sme vám predstavili recept na úžasný koláč s kyslou smotanou. Tu je návod, ako ho pripraviť:
Ingrediencie:
- 250 g hladkej múky
- 150 g masla
- 80 g kryštálového cukru
- 1 vajce
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
- 250 ml kyslej smotany
- 100 g práškového cukru
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- čerstvé ovocie (napríklad jahody alebo maliny) na ozdobenie
Úžasný koláč s kyslou smotanou
Postup:
- Najskôr predhrejte rúru na 180 °C a pripravte si koláčovú formu s priemerom 20 cm. Potom zmiešajte múku, maslo, kryštálový cukor, vajce a vanilkový extrakt a hniesťte, kým nedostanete hladké cesto.
- Cesto vyvaľkajte a vysypte do pripravenej formy tak, aby pokrývalo dno a okraje formy. Pri pečení nechajte okraj trochu vyčnievať, aby koláč mal krásne hrany. Pečte cesto asi 10 minút, kým nie je zlatavo hnedej farby. Potom nechajte vychladnúť.
- Medzitým zmiešajte kyslú smotanu, práškový cukor a citrónovú šťavu, kým nezískate hladkú smotanovú náplň.
- Na vychladnuté cesto rovnomerne nanesiete smotanovú náplň a ozdobte čerstvým ovocím, napríklad jahodami alebo malinami.
- Koláč nechajte v chladničke vychladiť a stuhnúť približne 1-2 hodiny, predtým ako ho podáte.
Dúfame, že vám tento recept pomôže pripraviť skvelý koláč s kyslou smotanou!