Tvarohový koláč s kyslou smotanou recept

Kyslú smotanu som začal používať v veľkom asi približne pred pol rokom. Od v tedy ju máme hádam najčastejšie. Dávam ju do koláčov, na plnky, do mäsa, do omáčok alebo z nej robím aj zákusy. Viete ten čokoladový s kyslou smotanou. Neviem ako sa teraz presne volá. Ale isto mi poradíte v komentári jedno názov.

Je proste veľa receptov, kde sa dá kysla smotana a tvaroh použiť. No a aj o tom, je práve dnešný recept. Skĺbiť to chutné a užitočné pre skutočné pohladenie naších chuťových pohárikov.

 

Tvarohový koláč s kyslou smotanou recept

EXTRA rýchly a chutný tvarohový  koláč.

Tu je recept na Tvarohový koláč s kyslou smotanou:

Suroviny:

  • 250 g hladkej múky
  • 150 g masla
  • 100 g práškového cukru
  • štipka soli
  • 500 g tvarohu
  • 200 ml kyslej smotany
  • 3 vajcia
  • vanilkový extrakt (podľa chuti)
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 lyžička kypriaceho prášku

Postup:

  1. V miske zmiešajte múku, práškový cukor a soľ. Pridajte nakrájané maslo a rukami vypracujte drobivé cesto. Dajte ho na chvíľu odpočinúť v chladničke.
  2. Cesto rozvaľkajte a vyložte ním koláčovú formu. Vytvorte z cesta okraj koláča.
  3. V dĺžskej miske zmiešajte tvaroh, kyslú smotanu, vajcia, vanilkový extrakt, vanilkový cukor a kypriaci prášok. Zmes dobre premiešajte, aby ste dosiahli hladkú konzistenciu.
  4. Nalejte tvarohovú náplň na cesto v koláčovej forme a rozotrite ju do rovnomerne vrstvy.
  5. Koláč pečte v predhriatej rúre na 180°C asi 40 – 45 minút, kým povrch nezhnedne a stred nie je tekutý.
  6. Po upečení nechajte koláč vychladnúť v forme až do úplného vychladnutia.
  7. Nakoniec ho môžete ozdobiť šľahačkou, ovocím alebo posypať práškovým cukrom podľa vášho vkusu.

Dúfam, že si tento tvarohový koláč s kyslou smotanou vychutnáte! Ak budete mať akékoľvek otázky, neváhajte sa spýtať.

Prajem vám dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *