Čokoládová torta s parížskym krémom recept
Zhrešme dnes trocha s diety a pripravme si spolu čokoladový dezert. Ak prvýkrat pripravujte koláčik, tak sa nebojte toto zvládne každý bez obáv a nervov.
Samozrejme! Tu je recept na Čokoládovú tortu s parížskym krémom:
Suroviny:
- 200 g horká čokoláda, rozpustená
- 200 g maslo, zmäknuté
- 200 g cukor
- 4 vajcia
- 200 g múka
- 40 g kakao
- 1/2 čl. prášok do pečiva
- 250 ml smotana na šľahanie
- 2 balenia vanilkový cukor
- 200 ml mlieko
- 1 balenie pudingový prášok (vanilkový)
- 500 ml mlieko (na puding)
- 100 g cukor (na puding)
- 3 žĺtky (na puding)
Postup:
- Predhrejte rúru na 180°C. Vymastite formu na tortu a vysypte ju múkou.
- V miske zmiešajte maslo a cukor, pridajte vajcia a dobre premiešajte.
- Pridajte rozpustenú čokoládu a opäť premiešajte.
- Do zmesi na tortu pridajte múku, kakao a prášok do pečiva a jemne premiešajte, aby sa všetko spojilo.
- Nalejte zmes do formy a pečte v predhriatej rúre asi 30-35 minút, alebo kým zubná palička zasunutá do stredu torty nevyjde suchá.
- Po upečení nechajte tortu vychladnúť.
- Na prípravu parížskeho krému, v malom hrnci zahrejte smotanu s vanilkovým cukrom, kým začne vrieť.
- V inej miske zmiešajte pudingový prášok, mlieko, cukor a žĺtky. Dôkladne premiešajte, aby sa všetky suroviny spojili.
- Pomaly pridávajte mliečnu zmes do hrnca so smotanou, neustále miešajte, aby sa nevytvorili hrudky. Varíme ešte asi 2-3 minúty, kým krém nezhustne.
- Nechajte krém vychladnúť.
- Rozkrojte upečenú tortu na dve vrstvy a medzi ne nanesite polovicu parížskeho krému.
- Zvyšok krému nanesite na vrch a boky torty.
- Hotovú tortu nechajte v chladničke niekoľko hodín na správne nadýchanie a zakorenenie chutí.
Teraz si môžete vychutnať svoju vlastnú Čokoládovú tortu s parížskym krémom! Dobrú chuť!