Čokoládová torta s parížskym krémom recept

Čokoládová torta s parížskym krémom recept

Zhrešme dnes trocha s diety a pripravme si spolu čokoladový dezert. Ak prvýkrat pripravujte koláčik, tak sa nebojte toto zvládne každý bez obáv a nervov.

 

Pravý pařížský dort: Spojení nadýchaného korpusu, lehkého krému a jemné polevy

Samozrejme! Tu je recept na Čokoládovú tortu s parížskym krémom:

Suroviny:

  • 200 g horká čokoláda, rozpustená
  • 200 g maslo, zmäknuté
  • 200 g cukor
  • 4 vajcia
  • 200 g múka
  • 40 g kakao
  • 1/2 čl. prášok do pečiva
  • 250 ml smotana na šľahanie
  • 2 balenia vanilkový cukor
  • 200 ml mlieko
  • 1 balenie pudingový prášok (vanilkový)
  • 500 ml mlieko (na puding)
  • 100 g cukor (na puding)
  • 3 žĺtky (na puding)

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 180°C. Vymastite formu na tortu a vysypte ju múkou.
  2. V miske zmiešajte maslo a cukor, pridajte vajcia a dobre premiešajte.
  3. Pridajte rozpustenú čokoládu a opäť premiešajte.
  4. Do zmesi na tortu pridajte múku, kakao a prášok do pečiva a jemne premiešajte, aby sa všetko spojilo.
  5. Nalejte zmes do formy a pečte v predhriatej rúre asi 30-35 minút, alebo kým zubná palička zasunutá do stredu torty nevyjde suchá.
  6. Po upečení nechajte tortu vychladnúť.
  7. Na prípravu parížskeho krému, v malom hrnci zahrejte smotanu s vanilkovým cukrom, kým začne vrieť.
  8. V inej miske zmiešajte pudingový prášok, mlieko, cukor a žĺtky. Dôkladne premiešajte, aby sa všetky suroviny spojili.
  9. Pomaly pridávajte mliečnu zmes do hrnca so smotanou, neustále miešajte, aby sa nevytvorili hrudky. Varíme ešte asi 2-3 minúty, kým krém nezhustne.
  10. Nechajte krém vychladnúť.
  11. Rozkrojte upečenú tortu na dve vrstvy a medzi ne nanesite polovicu parížskeho krému.
  12. Zvyšok krému nanesite na vrch a boky torty.
  13. Hotovú tortu nechajte v chladničke niekoľko hodín na správne nadýchanie a zakorenenie chutí.

Teraz si môžete vychutnať svoju vlastnú Čokoládovú tortu s parížskym krémom! Dobrú chuť!

 

 

2)

Čokoládová torta s parížskym krémom je lahodným a neodolateľným dezertom, ktorý osloví každého milovníka čokolády. Pripravte si svojich najbližších na originálny zážitok plný chuti a štýlu. Tento recept vám ukáže, ako na to.

Ingrediencie na prípravu torty

Na prípravu čokoládovej torty budete potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 250 g hladkej múky
  • 250 g práškového cukru
  • 200 g masla
  • 150 g tmavej čokolády
  • 4 vajcia
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 štipka soli

Na parížsky krém pripravte:

  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 200 g tmavej čokolády
  • 50 g práškového cukru

Postup prípravy

1. Predhrejte si rúru na 180 °C. V miske rozmixujte maslo s práškovým cukrom, kým nezískate hladkú konzistenciu.

2. Postupne pridávajte vajcia a medzi každým dôkladne premiešajte. Roztopte čokoládu a pridajte ju do zmesi, ešte raz dobre zamiešajte.

3. V inej miske zmiešajte múku, prášok do pečiva a soľ. Tieto ingrediencie potom postupne zapracujte do čokoládovej zmesi.

4. Zmes nalejte do vymastenej tortovej formy a pečte približne 30-35 minút, kým sa táto neprepečie. Nezabudnite urobiť test s špajdľou!

5. Na prípravu parížskeho krému roztopte čokoládu a zmiešajte ju so smotanou a práškovým cukrom. Kým nie je zmes hladká, šľahajte do tuha.

6. Po upečení nechte tortu vychladnúť a rozkrojte ju na polovicu. Naplňte ju parížskym krémom a nakoniec tortu polejte zvyškom krému.

Užite si túto delikátne čokoládovú tortu s parížskym krémom pri šálke kávy alebo čaju a potešte svojich hostí!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *