Na prípravu medovníkov budete potrebovať tieto ingrediencie:

– 500g hladkej múky
– 200g medu
– 200g tuku
– 2 vajcia
– 100g mletých orechov
– 1 čajovú lyžicu škorice
– 1 čajovú lyžicu sódy bikarbóny
– cukor na posypanie

 

Medovníky mäkké hneď po upečení

Postup:

1. V malom hrnci zohrejte med a tuk a nechajte ich zľahka rozpustiť. Potom nechajte zmes vychladnúť.

2. Do misky dajte múku a pridajte mleté orechy, škoricu a sódu bikarbónu. Pridajte aj vajcia a vychladnutú zmes medu a tuku.

3. Vypracujte tie testo, kým sa všetky ingrediencie spoja a vytvoríte hladké cesto.

4. Rozvaľkajte cesto na pomúčenej doske na hrúbku asi 4-5 mm a vyrežte z neho rôzne tvary pomocou foriem na pečenie.

5. Pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov asi 10-12 minút, kým nebudú medovníky pekne zlatisté.

6. Po upečení ich môžete posypať trochou cukru.

Prajem dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *