Na prípravu medovníkov budete potrebovať tieto ingrediencie:
– 500g hladkej múky
– 200g medu
– 200g tuku
– 2 vajcia
– 100g mletých orechov
– 1 čajovú lyžicu škorice
– 1 čajovú lyžicu sódy bikarbóny
– cukor na posypanie
Medovníky mäkké hneď po upečení
Postup:
1. V malom hrnci zohrejte med a tuk a nechajte ich zľahka rozpustiť. Potom nechajte zmes vychladnúť.
2. Do misky dajte múku a pridajte mleté orechy, škoricu a sódu bikarbónu. Pridajte aj vajcia a vychladnutú zmes medu a tuku.
3. Vypracujte tie testo, kým sa všetky ingrediencie spoja a vytvoríte hladké cesto.
4. Rozvaľkajte cesto na pomúčenej doske na hrúbku asi 4-5 mm a vyrežte z neho rôzne tvary pomocou foriem na pečenie.
5. Pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov asi 10-12 minút, kým nebudú medovníky pekne zlatisté.
6. Po upečení ich môžete posypať trochou cukru.
Prajem dobrú chuť!