Poďme si spolu upiecť jednoduchú bábovku bez nutnosti váženia či zdlhavého pečenia.
Bábovka bez váženia
Bábovka bez váženia je skvelá voľba, ak máte chuť na rýchly a jednoduchý dezert. Takto môžete pripraviť bábovku bez nutnosti váženia či zdlhavého pečenia:
Suroviny:
- 250 g hladkej múky
- 250 g cukru
- 250 ml mlieka
- 4 vajcia
- 1 prášok do pečiva
- vanilkový cukor
- citrónová kôra
Postup:
- V miske zmiešajte múku, cukor, prášok do pečiva, vanilkový cukor a citrónovú kôru.
- Do suchých surovín pridajte mlieko a vajcia. Všetko dôkladne premiešajte, aby ste dosiahli hladké cesto.
- Pekáč vymastite a vylejte do neho pripravené cesto.
- Pekáč s cestom dajte do studenej rúry.
- Zapnite rúru na 180 °C a nechajte bábovku piecť asi 40-50 minút, alebo kým nebude zvonka pekne zlatá a špára sa na nej bude drobiť.
Po upiecení bábovku nechajte vychladnúť a potom ju môžete podávať. Vychutnajte si tento jednoduchý recept na bábovku bez váženia!