Lahodné krémové cestoviny s paradajkovou omáčkou

Jednoduchý recept na lahodné cestoviny v krémovej paradajkovej omáčke:

Suroviny:

  • 250 g cestovín (napríklad penne alebo farfalle)
  • 1 cibuľa, nakrájaná na jemné kúsky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 400 g stredne veľkých paradajok, nakrájaných na malé kúsky
  • 200 ml smotany na varenie
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 1 lyžička sušenej bazalky
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • olivový olej na smaženie

 

Lahodné krémové cestoviny s paradajkovou omáčkou

Postup:

  1. V hrnci s osolenou vodou uvaríme cestoviny podľa pokynov na obale. Po uvarení ich scedíme a dáme bokom.
  2. Na panvici si zohrejeme olivový olej a orestujeme na ňom cibuľu a cesnak, kým sa nezmäknú a nezačnú dozlatista farbiť.
  3. Pridáme nakrájané paradajky a dusíme ich na miernom ohni asi 5 minút, kým sa nezmäknú.
  4. Pridáme smotanu na varenie a koreniny (oreganum, bazalku, soľ a čierne korenie). Dôkladne premiešame a varíme ďalších 5 minút, kým sa omáčka nezhustí.
  5. Pridáme uvarené cestoviny do omáčky a dôkladne premiešame, aby sa všetko spojilo.
  6. Hotové jedlo podávame ešte horúce, posypane čerstvou bazalkou a parmezánom, ak máte radi syr.

Prajem vám výbornú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *