Cannelloni plnené mletým mäsom s paradajkovou omáčkou

Cannelloni plnené mletým mäsom s paradajkovou omáčkou je lahodné jedlo, ktoré si väčšina ľudí obľúbi. Tento taliansky recept je veľmi obľúbený po celom svete. Na prípravu potrebujete nasledujúce ingrediencie:

  • Cannelloni cestoviny (veľkosť podľa preferencie)
  • 500 gramov mletého mäsa (hovädzie, bravčové alebo kombinácia oboch)
  • 1 cibuľa, jemne nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 paradajka, nakrájaná na malé kúsky
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • 1 lyžička sušenej bazalky
  • 1 lyžička sušenej oregana
  • 1 lyžička mletého korenia
  • sójová omáčka podľa chuti
  • sýr na posypanie (najlepšie parmazán)

 

Cannelloni plnené mletým mäsom s paradajkovou omáčkou

Postup:

  1. V hrnci s osolenou vriacou vodou uvaríme cannelloni cestoviny dle pokynov na obale. Keď sú cestoviny uvarené al dente, odcedíme ich a necháme ich stranou.
  2. Na panvici rozohrejeme trochu olivového oleja a orestujeme cibuľu a cesnak, kým nezískajú zlatistú farbu.
  3. Pridáme mleté mäso a dusíme, kým nie je kompletné uvarené. Potom pridáme paradajky, paradajkový pretlak a koreniny (bazalku, oregano, mleté korenie a sojovú omáčku). Dobré premiešame a dusíme 5 až 10 minút.
  4. Plníme cestoviny mletým mäsom. Môžete použiť rúru alebo pekáč na plnené cestoviny. Rozotrite v panvici niekoľko lyžíc paradajkovej omáčky na predpripravenej forme.
  5. Uložte plnené cestoviny na panvicu s paradajkovou omáčkou. Pokvapkajte zostávajúcou paradajkovou omáčkou a posypte vrstvou syra na vrchole.
  6. Predhrejte rúru na 180 stupňov celzia a pečte cannelloni približne 25-30 minút, kým sa syr roztopí a získajú zlatistú farbu.
  7. Servírujte ešte teplé s čerstvým nasoleným paradajkovým šalátom alebo zelenou šalátovou zmesou.

Dúfam, že vám tento recept na cannelloni plnené mletým mäsom s paradajkovou omáčkou chutí! Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *