Cannelloni plnené mletým mäsom s paradajkovou omáčkou je lahodné jedlo, ktoré si väčšina ľudí obľúbi. Tento taliansky recept je veľmi obľúbený po celom svete. Na prípravu potrebujete nasledujúce ingrediencie:
- Cannelloni cestoviny (veľkosť podľa preferencie)
- 500 gramov mletého mäsa (hovädzie, bravčové alebo kombinácia oboch)
- 1 cibuľa, jemne nakrájaná
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1 paradajka, nakrájaná na malé kúsky
- 1 lyžica paradajkového pretlaku
- 1 lyžička sušenej bazalky
- 1 lyžička sušenej oregana
- 1 lyžička mletého korenia
- sójová omáčka podľa chuti
- sýr na posypanie (najlepšie parmazán)
Cannelloni plnené mletým mäsom s paradajkovou omáčkou
Postup:
- V hrnci s osolenou vriacou vodou uvaríme cannelloni cestoviny dle pokynov na obale. Keď sú cestoviny uvarené al dente, odcedíme ich a necháme ich stranou.
- Na panvici rozohrejeme trochu olivového oleja a orestujeme cibuľu a cesnak, kým nezískajú zlatistú farbu.
- Pridáme mleté mäso a dusíme, kým nie je kompletné uvarené. Potom pridáme paradajky, paradajkový pretlak a koreniny (bazalku, oregano, mleté korenie a sojovú omáčku). Dobré premiešame a dusíme 5 až 10 minút.
- Plníme cestoviny mletým mäsom. Môžete použiť rúru alebo pekáč na plnené cestoviny. Rozotrite v panvici niekoľko lyžíc paradajkovej omáčky na predpripravenej forme.
- Uložte plnené cestoviny na panvicu s paradajkovou omáčkou. Pokvapkajte zostávajúcou paradajkovou omáčkou a posypte vrstvou syra na vrchole.
- Predhrejte rúru na 180 stupňov celzia a pečte cannelloni približne 25-30 minút, kým sa syr roztopí a získajú zlatistú farbu.
- Servírujte ešte teplé s čerstvým nasoleným paradajkovým šalátom alebo zelenou šalátovou zmesou.
Dúfam, že vám tento recept na cannelloni plnené mletým mäsom s paradajkovou omáčkou chutí! Dobrú chuť!