Recept: Zapekané penne s kukuricou, mäsom a syrom.
Suroviny:
- 300 g penne (trubky)
- 200 g kuracieho mäsa (kocky)
- 1 plechovka (cca 300 g) kukurice (odcedená)
- 200 g syra (strúhaný)
- 500 ml smotany na varenie
- 2 strúčiky cesnaku (jemne nasekané)
- soľ a korenie podľa chuti
- 2 lyžice olivového oleja
- čerstvá petržlenová vňať (na ozdobu)
Zapekané penne s kukuricou, mäsom a syrom
Postup:
- V hrnci so soľnou vodou uvaríme penne podľa pokynov na obale, scedíme a odložíme.
- Na rozohriatej panvici si opražíme kuracie mäso na olivovom oleji, pridáme nasekaný cesnak a restujeme do zlatista.
- Pridáme kukuricu a ďalej opražíme asi 2 minúty.
- Pridáme smotanu na varenie, syr a zamiešame, kým sa syr nerozpustí a vytvorí sa hladká omáčka. Osolíme a okoreníme podľa chuti.
- Vymiešame penne s omáčkou, aby sa všetko spojilo.
- Zapekaciu misku vymažeme olejom a do nej vložíme penne s mäsom, kukuricou a syrom.
- Zapekaciu misku s penne dáme do vyhriatej rúry a pečieme asi 20-25 minút pri teplote 180 °C, kým sa povrch nezozlatoí.
- Po upečení misky s penne necháme trochu vychladnúť a podávame ozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!